Teknoloji

iPhone SE 3’ün tasarımı ve çıkış tarihi için yeni iddialar

iphone se plus 2022

Apple iPhone SE serisinin üyeleri arasındaki farkı bu sefer daha kısa tutacak gibi görünüyor. İlk iPhone SE’yi 2016’da tanıtan şirket, bir sonraki model için 2020’ye kadar beklemişti. iPhone SE 3 olarak anılan yeni nesil cihaz içinse oklar hâlihazırda 2022’nin ilkbaharını işaret ediyor.

Apple iPhone SE modellerinde eski cihazlarının tasarım anlayışını yansıtıyor. 2016 model iPhone SE tasarımı itibarıyla 2013 çıkışlı iPhone SE’ye benziyordu. 2020 model iPhone SE ise görsel olarak 2014’te tanıtılan iPhone 6’yı hatırlatıyor. Apple’ın tasarım anlayışı neredeyse bir turu tamamlayacak olsa da, 2022 model iPhone SE’de pek fazla değişiklik beklenmiyor.

Japon blogu Mac Otakara’nın haberine göre, Apple bu modelde yine 4.7 inç Retina HD ekrana yer verecek. Şirket, Touch ID parmak izi tarayıcısından da vazgeçmeyecek. Yeni iPhone SE’nin hem tasarım hem de teknik özellik bakımından selefine benzeyebileceği belirtiliyor.

Yine de, en önemli değişiklik A15 Bionic işlemcinin gelişi olabilir. Apple’ın bu işlemciyle SE ailesine 5G desteğini getireceği söyleniyor. Eğer bu beklenti gerçekleşirse, 2022 model iPhone SE, Apple’ın en uygun fiyatlı 5G cihazı olacak. Samsung’un da Galaxy A serisiyle 5G desteğini orta segmente taşıdığını düşününce bunun mantıklı bir hamle olacağı söylenebilir.

iPhone SE 3 tanıtımı, yukarıda da belirttiğimiz gibi, 2022’nin ilkbaharında yapılabilir. Telefonun üretiminin aralık ayında başlaması planlanıyor. Ancak küresel çip krizi nedeniyle yeni iPhone SE’nin çıkışının mart ve nisan ayının sonrasına sarkabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER