Teknoloji

iPhone SE 2 taslak çizimleri çentikli ekranı işaret ediyor

iphone se 2 sızıntı

iphone se 2 sızıntıiPhone SE 2 ile ilgili sızıntılar epey arttı. Bu ay içinde resmiyet kazanacağı tahmin edilen küçük ekranlı yeni iPhone’un kulaklık jakı barındırmayacağı iddia ediliyordu. Ortaya çıkan en son üç boyutlu taslak çizimler de bunu destekliyor.

Daha önce sızan bazı fotoğraflar iPhone SE 2’nin iPhone SE veya 5S’e benzer bir tasarıma sahip olacağını, bununla birlikte kablosuz şarja imkan veren cam arka yüzey ve kulaklık jakının bulunacağını öne sürmüştü. Ne var ki, geçmişte Asya’dan gelen bazı sahte fotoğraflar görmüştük. Bu nedenle dedikodular çok da ikna edici gelmemişti.

En son sızıntı ise daha güvenilir olarak nitelendirilen bir kaynaktan, OnLeaks rumuzlu Twitter hesabından, Steve H.’den geliyor. iPhone SE 2’nin CAD çizimlerini ele geçiren bu kaynak, hesabı üzerinden paylaştı. Bununla birlikte çizimlerin ilk olarak Tiger Mobiles tarafından elde edildiğini de belirtelim.

Taslaklarda görünen iPhone’un, iPhone SE ile hemen hemen aynı tasarıma sahip olduğunu görüyoruz. Bununla birlikte bazı gözle görülür değişiklikler de bulunuyor.

Dikkat çeken ilk değişiklik kulaklık jakının kaybolması oluyor. Ayrıca arka yüzeyin üstünde ve altında cam paneller bulunurken ortada yine metal kullanılmış. Bu durumda telefonda kablosuz şarj özelliği olmayacaktır. Görünüş açısından iPhone 5, 5S ve SE modellerinden farklı görünmediğini de belirtelim.

Ön tarafta ise, büyük bölümü kaplayan ve çentik barındıran bir ekranın bulunacağı iddia ediliyor. Fotoğraflarda ekran açık görülmese de, iddia bu şekilde. Bu durumda Face ID’yi de görebiliriz. Görünürde Ana ekran düğmesi veya Touch ID sensörü bulunmuyor. Bu da Face ID’nin varlık ihtimalini güçlendiriyor.

Geri kalan tasarım unsurları 4 inç ekranlı iPhone’dan aşina olduklarımızla aynı görünüyor. Sol kenarda sessiz düğmesi, yuvarlak ses tuşları, tepede güç butonu mevcut durumda.

Apple henüz iPhone SE 2’nin resmi duyurusunu gerçekleştirmedi. Bu nedenle bu cihazın var olup olmayacağı hâlâ kesin değil. Çıkan dedikodulara da ihtiyatlı biçimde yaklaşmak en iyisi olacaktır.

OnLeaks geçmişte bazı akıllı telefon modellerinin fotoğraflarını, çıkışından önce paylaşmıştı. Ancak bu sefer onlar da iPhone SE 2’nin varlığından emin değil gibi görünüyor. Bu fotoğraflar ise sadece tartışma amaçlı paylaşılmış, telefondan beklenenlerin neler olduğu konusunda insanların bir fikir sahibi olmaları istenmiş.

İLGİLİ HABERLER