Teknoloji

Apple iPhone SE 2’de de kulaklık jakına yer vermeyecek

apple iphone se 2Yeni nesil iPhone SE ile ilgili dedikodular çok uzun zamandır etrafta dolaşıyor. Bu dedikodulardan bazılarının asılsız olduğu da yine uzun bir zaman önce anlaşılırken, son zamanlarda çıkan haberler iPhone SE 2’nin çıkışının yakın olduğunu gösteriyor. İddialara göre, Apple iPhone SE 2 görsel bakımdan selefiyle bir hayli benzer olacak, ancak arada iki telefonu ayırt etmeye yarayacak bazı küçük farklar bulunacak.

Apple iPhone X’da Touch ID teknolojisinden vazgeçmiş ve yerine Face ID yüz tanıma teknolojisini kullanmıştı. Şirketin bundan sonraki cihazlarında da Face ID’yi tercih etmesi beklense de, iPhone SE 2 o cihazlardan biri olmayacak gibi görünüyor. Orijinal iPhone SE’ye yakın bir tasarımı tercih eden Apple’ın Touch ID parmak izi tarayıcısından vazgeçmeyeceği belirtiliyor.

iPhone SE 2 ile orijinal iPhone SE arasındaki en önemli farklardan biri ise kulaklık jakının varlığı olacak. iPhone 7 serisiyle birlikte akıllı telefonlarında kulaklık jakına veda eden Apple’ın yeni iPhone SE’de de hem daha şık bir görüntü hem de su geçirmezlik sağlamak adına kulaklık jakına yer vermeyeceği belirtiliyor. Bu durumda telefona kablolu kulaklık bağlamak için Lightning girişini kullanmak gerekecek.

Apple geçtiğimiz sonbaharda çıkardığı telefonlarında cam arka paneli tercih etmiş ve böylelikle Qi kablosuz şarj özelliğini sunabilmişti. iPhone SE 2’de böyle bir tercih yapılıp yapılmayacağı henüz bilinmiyor. Macotakara sitesinde yer alan haberde, telefonda A10 Fusion işlemcinin bulunacağı belirtiliyor.

Apple iPhone SE 2, kısa süre önce Avrupa Ekonomik Komisyonu’nun kayıtlarında boy göstermişti. Söz konusu kayıtların ardından telefonun mayıs ayı içinde resmiyet kazanabileceği iddiası biraz daha yüksek sesle dillendirilir olmuştu. Yine de, telefonun 4 Haziran’da gerçekleştirilecek WWDC 2018 açılış etkinliğinde tanıtılması da ihtimaller arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER