Teknoloji

iPhone çok yakında gereksiz aramaları tespit edebilir

2019 iphone

Apple iPhone’unuzun gereksiz aramaları algılamasını sağlayacak bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Böylelikle rahatsız edici aramaların önüne geçebileceksiniz.

Söz konusu bilgi bir Apple patenti sayesinde ortaya çıktı. Apple Insider‘ın haberine göre bu patent, şirketin birtakım parametreler kullanarak gelen bir aramanın gerçek mi yoksa dolandırma veya kandırma amaçlı mı olduğunu nasıl belirleyebileceğini detaylandırıyor.

Eğer iPhone bir aramanın gerçek bir kişiden olmadığını tespit ederse, o zaman ekranda gelen aramanın gereksiz bir arama olduğunu göstererek kullanıcıyı bilgilendirecek.

Google Pixel 3’te de benzer bir özellik var

Google da yeni tanıttığı Pixel 3 ve Pixel 3 XL‘de benzer bir özelliği göstermişti. Google Asistan’ı kullanarak asistanın gelen aramaları sizin için cevaplamasını sağlayabiliyorsunuz.

Pixel telefonlarında konuşmanın bir yazılı çevirisi yapılıyor. Daha sonra da aramanın geldiği numarayı şikayet ederek gereksiz bir kaynak olduğunu bildirebilirsiniz.

Apple’ın patenti Nisan 2017 tarihli, ancak daha yeni yayınlandı. Bu da demek oluyor ki, gelecekte iPhone Xs, iPhone Xs Max veya iPhone XR gibi cihazlarda bu özelliğin çıktığını görebiliriz. Ne var ki, bununla ilgili ne resmi bir açıklama ne de verilmiş bir takvim bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER