Manşetler

Google Pixel 3 ve Pixel 3 XL tanıtıldı: Daha büyük ekranlar, kablosuz şarj

google pixel 3

Google‘ın en yeni amiral gemisi Android telefonları Google Pixel 3 ve Pixel 3 XL, uzun süredir etrafta dolaşan sızıntıların sonunda resmiyet kazandı. Bugüne kadar sızıntılar sayesinde hem tasarımları hem de donanım ve yazılım özellikleri öğrenilen cihazlara dair diğer detaylar da Google’ın resmi duyurusuyla birlikte gün yüzüne çıktı.

Hem Pixel 3’te hem de Pixel 3 XL’de ekran boyutunun geçtiğimiz yılın modellerine kıyasla büyümesi dikkat çekiyor. Bu artışın en önemli sebebi olarak ise ekranın kenar çerçevelerinin incelmesi öne çıkıyor. Pixel 3 XL’de çentiğin varlığı da yaşanan değişimde kilit bir rol üstleniyor. Pixel 2 XL’de 6 inç olan ekran boyutu Pixel 3 XL’de 6.3 inçe çıkarken, 5 inç ekranlı Pixel 2’nin halefi Pixel 3’te 5.5 inç ekran bulunuyor. Her iki telefon da genel hatları itibarıyla seleflerine oldukça benziyor.

Google Pixel 3 ve Pixel 3 XL’in kalbinde Qualcomm Snapdragon 845 yonga seti bulunuyor. Bu yonga setinde Adreno 630 grafik işlemcisi de yer alıyor. Yonga setine 4 GB RAM eşlik ederken, dahili depolama alanı konusunda kullanıcılara 64 ve 128 GB olmak üzere iki seçenek sunuluyor. Bluetooth 5.0 desteğine sahip iki telefonda da ön tarafa bakan stereo hoparlörler bulunuyor.

Pixel 3 ve Pixel 3 XL’de dikkat çeken bir diğer özellik ise Titan M adını taşıyan güvenlik yongası oluyor. Google söz konusu yonga sayesinde giriş bilgileri, disk şifrelemesi, uygulama verileri ve işletim sisteminin bütünlüğü için cihaz üzerinde koruma sağlandığını belirtiyor.

Google’ın yeni telefonlarının her ikisinde de 12.2 megapiksel çözünürlüklü tek bir arka kamera bulunuyor. Şirket böylelikle akıllı telefon endüstrisindeki “birden fazla arka kamera” trendine karşı da direnişini sürdürüyor. Ancak ön tarafa geçildiğinde işler değişiyor. Hem Google Pixel 3 hem de Pixel 3 XL’de çift ön kamera bulunuyor. Bu kameralardan biri selfie’lerde daha geniş açılı kareler yakalamayı sağlıyor.

Pixel 2 kamera konusundaki yetenekleriyle övgü almış ve pek çok kişi tarafından “en iyi kamera deneyimini sunan akıllı telefon” olarak tanımlanmıştı. Bu şöhretini sürdürmek isteyen Google, yapay zekâdan da destek alarak yeni kamera özellikleri sunuyor. Şirketin donanım şefi Rick Osterloh, Pixel 3 için “Dünyanın en iyi kamerasını dünyanın en yardımcı telefonuna yerleştirdik” ifadesini kullanıyor.

Google Pixel 3 ve Pixel 3 XL, Pixel serisi telefonlar içinde kablosuz şarj desteğine sahip ilk cihazlar olma unvanını taşıyor. Google’ın Pixel Stand adını taşıyan kablosuz şarj aleti de ekstra bir aksesuar olarak yeni Pixel telefonlarıyla birlikte sunuluyor. Pixel 3 cihazları Pixel Stand’in üstünde olduklarını algılayabiliyor ve bu doğrultuda Google Asistan’dan çekilen bilgiler gibi özel arayüz unsurlarını gösterebiliyor.

Google’ın en yeni telefonları kutularından Android 9 Pie yüklü olarak çıkıyor. Bu Android sürümüyle birlikte gelen dijital zindelik özellikleri de telefonlarda kullanıcıları karşılıyor. Android’in geleneksel sanal buton üçlüsü de, Android 9 Pie’ın sunduğu hareketle dolaşım özelliğinin gelişiyle birlikte sahneden çekiliyor.

Google Pixel 3 ve Pixel 3 XL’de Google Asistan’a istenmeyen çağrıları görüntülemesi için izin verilebilecek. Böylelikle çağrının engellenmesi konusunda nihai karar kullanıcılara bırakılacak. Bu özellik kapsamında cevaplanmayan bir istenmeyen çağrı, Asistan tarafından otomatik olarak kabul edilecek ve karşı tarafın söyledikleri gerçek zamanlı olarak yazılı biçimde ekranda gösterilecek. Call Screen adını taşıyan bu özellik, Pixel serisinin eski telefonlarına da eklenecek.

Google Pixel 3 ve Pixel 3 XL 18 Ekim’de raflarda olacak

Google Pixel 3 ve Pixel 3 XL için ön sipariş dönemi bugün itibarıyla başladı. ABD’de Pixel 3 satın almak isteyenlerin 64 GB depolama alanı için 799 dolar, 128 GB depolama alanı içinse 899 dolar ödemek gerekecek. Pixel 3 XL’de ise 64 GB versiyonun fiyat etiketinde 899 dolar, 128 GB versiyonun fiyat etiketinde ise 999 dolar yazacak. Her iki telefon da 18 Ekim itibarıyla kullanıcılarıyla buluşacak. Akıllı telefonların renk seçenekleri ise Google tarafından “Sadece Siyah”, “Açıkça Beyaz” ve “Pembe Değil” olarak isimlendiriliyor.

İLGİLİ HABERLER