Teknoloji

Son iPhone 8 sızıntısı ön paneli ve diğer parçaları gösteriyor

iphone 8iPhone 8 olarak adlandırılan Apple akıllı telefonunun nasıl bir tasarıma sahip olacağı, son zamanlarda gördüğümüz taslaklar ve sızıntılar sayesinde az çok belli gibi görünüyor. Son olarak sızan yeni fotoğraflar da bu telefonun ön yüzünün tamamen ekranla kaplı olacağını doğrular nitelikte gibi görünüyor.

Çinli sosyal ağ sitesi Weibo’da paylaşılan fotoğraflarda ön panel görünüyor. Bununla birlikte iPhone 8’i oluşturan diğer parçalar da göze çarpıyor ki, bunların arasında A11 işlemci de yer alıyor.

Ekranın üstündeki kesilmiş alan muhtemelen ön kameraya ve yeni getirileceği söylenen yüz tanıma özelliğine imkan sağlayacak çeşitli sensörlere ev sahipliği yapacak. Yüz tanıma özelliğinin Touch ID’nin yerini alması ve telefonun ekran kilidini açma ve ödemeleri onaylama için kullanılacak temel yöntem olması bekleniyor.

Fotoğraflardan bir tanesinde iPhone 8 ile iPhone 7 yan yana gösteriliyor ve ikisinin benzerlikleri dikkat çekiyor. iPhone 7’nin ekranı 4.7 inç iken, iPhone 8’in hemen hemen aynı büyüklükteki gövdesine ise 5.7 inçlik bir ekranın sığması bekleniyor.

Sızan bu fotoğrafların doğruluğundan tamamen emin olmak mümkün değil, ancak epey gerçekçi durduklarını söylemek gerekiyor. Ayrıca son zamanlarda gördüğümüz sızıntılarla örtüşüyor. Özellikle Apple’ın kendi HomePod yazılımında saptanan ve gelecek nesil iPhone olduğu düşünülen simgeden sonra, yeni akıllı telefonun neredeyse sıfır çerçeve tasarımla geleceğine dair inanış artmıştı.

Apple’ın bu yıl eylül ayındaki etkinliğinde toplam üç yeni iPhone tanıtacağına inanılıyor. Bunlardan ikisi iPhone 7S ve iPhone 7S Plus olacak. Diğerinin de iPhone’un 10’uncu yılına özel iPhone 8 veya bir başka ad verilecek cihaz olması bekleniyor. 7S ve 7S Plus’ın hemen piyasaya çıkacağı, ancak iPhone 8’in çıkışının ise OLED ekranların tedariğinde yaşanabilecek sıkıntılar nedeniyle gelecek yılın başlarına kalabileceği öne sürülüyor.

İLGİLİ HABERLER