Teknoloji

HomePod kodları gelecek nesil iPhone’un ekran tasarımını doğruluyor

iphone 8 ekran homepod
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone 8 ekran homepodGelecek nesil iPhone’un kesin özellikleri hakkında saptamalarda bulunmak şimdiye kadar oldukça zordu. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın standart “S” modellerinin, geçen yılın modellerine göre fazla değişiklik göstermeden gelmesini bekliyoruz. Bununla birlikte bir daha üst sınıf bir iPhone modelinin beklentisi de mevcut. Steve Troghton-Smith adlı bir geliştirici, bu modellerden en az bir tanesinin yüz ile kilit açma özelliğine sahip olacağını söylüyor. iPhone 8, iPhone Pro ve hatta iPhone X adlarıyla anılan daha üst sınıf modelin tepedeki ahize hoparlörü ve kameranın etrafını da saracak, çerçevesiz bir ekran barındıracağı da öne sürülüyor.

Troughton-Smith ve diğer geliştiriciler son zamanlarını Apple HomePod’un içindeki kodu incelemekle geçiriyor. Bu cihazın iPhone’a özel kodların çoğunu içerdiği düşünülüyor. Apple, önceki gün HomePod’un bellenimini yanlışlıkla yayınlamıştı ve birtakım geliştiriciler bu kodu elde etme fırsatını kaçırmadı. Bu kod sayesinde tepedeki LED ışıkların nasıl çalışacağı hakkında bilgi sahibi oluyoruz. Bununla birlikte gelecek nesil iPhone’larla nelerin gelebileceği hakkında da bazı ipuçları veriliyor.

https://twitter.com/stroughtonsmith/status/891841607728844801

“BKFaceDetect” bileşeniyle ilgili bazı kodlar dikkat ediyor. Burada “BK” muhtemelen “Biometric Kit”, yani “biyometrik araç” terimine karşılık düşüyor. Ne de olsa, Apple’ın geliştirici araçları için “Kit” kelimesini kullanmayı sevdiğini biliyoruz. Ayrıca kızıl ötesi kamerayla ilgili bazı referanslar da bulunuyor. Bu kamera ile karanlıkta bile yüz algılaması yapılabilecektir. Bloomberg, bu ayın başlarında geçtiği bir haberde, Apple’ın kızıl ötesi kamera ile üç boyutlu yüz tarama özelliğini sunabileceğini söylemişti. Bu özelliğin yakında çıkacak tüm iPhone’larda olup olmayacağını ise şu an için bilmiyoruz.

Ayrıca sızan kod içinde aşağıdaki gibi bir görüntü de bulunuyor:

Daha önce de benzer görsellere tanık olmuştuk, ancak bunlar SIM kart tepsisinin yuvasından nasıl çıkarılacağını gösteren kılavuzda yer alan fotoğraflardı ve bunların sahtelerinin kolaylıkla yapılması mümkündü. Ancak bu görüntü bizzat HomePod’un kodunun içinde yer alıyor. Bu da söz konusu görselin gerçeklik ihtimalini artırıyor.

Fotoğrafta gördüğümüz, kenardan kenara ekrana sahip olan bir telefon. İlginçtir ki, bu ekranın üst kısımda hoparlör, kamera ve sensörlerin etrafına da yayıldığını görüyoruz.

Hem yüz ile kilit açma, hem de sensörün etrafını saran ekran, şimdiye kadar Android telefonlarda gördüğümüz özellikler arasında bulunuyordu. Samsung’un Galaxy S8 telefonlarında yüzle kilit açma özelliği bulunurken, henüz piyasaya çıkmamış olan Essential Phone’da da hoparlör ve kameranın etrafına da ekranın uzandığını görmüştük. Yani, Apple söz konusu özellikleri ilk kez uygulayan şirket olmayacak.

Gelecek nesil iPhone ile ilgili spekülasyon ve dedikoduların en çok yoğunlaştığı alanlardan bir tanesi Touch ID. Bu sensör ekranın altında mı, telefonun arkasında mı, yoksa kenara yerleştirilecek güç butonunda mı bulunacak? Yoksa, tamamen kaldırılacak mı? Bu sorunun cevabını henüz bilmiyoruz, ancak Apple yeni telefonda parmak izi okuyucusuna alternatif olacak bir biyometrik güvenlik yöntemi üzerinde çalıştığına göre, Touch ID şimdiye kadar alıştığımız yerde olmayacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER