Manşetler

Tüm iPhone 8 modellerinde Samsung tarafından üretilen kavisli OLED ekranlar kullanılabilir

iphone 8 konseptApple’ın iPhone 8 için tercihini kavisli OLED ekrandan yana kullanabileceğine dair haberler uzun süredir etrafta dolaşıyor. Bu da telefon için Galaxy S7 edge’i hatırlatan bir görüntü vadediyor. Daha önce çıkan dedikodularda sadece bir versiyonda kavisli ekranın tercih edileceği söylenmişti. Ancak Korea Herald tarafından yayınlanan yeni bir habere göre, Apple’ın yeni nesil akıllı telefonlarının tamamında Samsung tarafından üretilen kavisli OLED paneller kullanılacak.

Habere göre, Cupertino merkezli şirket şimdiden Samsung’a milyonlarla ölçülebilecek boyutta bir sipariş verdi. Apple’ın sipariş ettiği OLED panellerin tamamının plastik kaplı olduğu belirtildi. Samsung’un Apple için yaklaşık 100 milyon kavisli OLED panel üretme kapasitesine sahip olduğu ifade edildi.

Kıvrılabilir, plastik panelin cihazın kenarlarını kaplayacağı ve iPhone’un da Samsung’un amiral gemisi telefonlarına benzer bir tasarıma sahip olabileceği söyleniyor.

iPhone 8 yeni algılama teknolojileri barındırabilir

The Korea Herald’ın haberine göre, iPhone 8’deki tek yenilik kavisli OLED ekran olmayacak. Cupertino merkezli şirketin yeni amiral gemisi telefonuna yeni algılama teknolojileri yerleştireceği de söylentiler arasında bulunuyor. Yeni iPhone’da kullanıcı cihazın neresine dokunursa buna karşılık verecek bir algılama sisteminin vereceği söyleniyor. Ancak Apple’ın bu teknolojiyi yeni amiral gemisinde kullanmayı tercih etmemesi de ihtimaller arasında yer alıyor.

2017’de ilk iPhone’un çıkışının 10. yılı kutlanacak. Bu nedenle iPhone 8’in radikal bir tasarımla ortaya çıkması öngörülüyor. Ancak bu tasarımın ne olduğunu görmek için önümüzdeki eylül ayına kadar beklemek gerekecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER