Teknoloji

USB-C iPhone 86 bin 1 dolar karşılığında satıldı

usb-c iphone

Lightning yerine USB-C girişi bulunan iPhone X, eBay’de açık artırmayla 86 bin 1 dolar karşılığında satıldı. Robotik mühendisliği öğrencisi Ken Pillonel tarafından hazırlanan telefonda USB-C girişi hem şarj hem de veri girişi için kullanılabiliyor. Pillonel, bu özel telefonun ana cihaz olarak konumlandırılmaması gerektiğini de belirtmişti.

Bu özel cihazın açık artırmada orijinal fiyatının 80 katından daha yüksek bir meblağ karşılığında satılmasına pek de şaşırmamak gerekiyor. Pillonel çalışmasının teknik detaylarını GitHub’da açık kaynak olarak paylaşsa da, modifikasyon işleminin çok kolay bir iş olmadığı da anlaşılıyor. Özellikle telefonun kasasına ekstra bir devre eklemek, gerçekten zorlu bir işlem gibi görünüyor.

1 dolardan başlayan açık artırmada fiyat ilk günün sonunda 3 bin doların üstüne çıkmıştı. Daha sonrasında ise kısa süre içinde 10 bin dolar seviyesi görülmüştü. 100 bin dolar civarında iki teklif verilse de, bu teklifler açık artırma bitmeden önce geri çekilmişti. Açık artırmada toplamda 116 teklif verildi.

Prototip satılmış olsa da, Pillonel USB-C iPhone üzerinde çalışmaya devam ediyor. Genç mühendis telefona hızlı şarj, su geçirmezlik ve USB-C aksesuar desteği gibi özellikler eklemek istiyor. Tasarımın açık kaynaklı olması ve prototipin herkese açılması sayesinde bu geliştirme süreci de bir takım işine dönüşebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER