Teknoloji

iPhone SE 2020 ile iPhone 8’in aynı olan parçaları görüldü [Video]

iphone se 2020

Apple iPhone SE ile birlikte uzun zaman boyunca kullandığı ve iki yıl önce terk ettiği klasik iPhone tasarımına geri dönüş yaptı. Bu telefonla birlikte tüketicilere daha güncel bileşenlere sahip olan, ancak daha makul fiyattan satılan bir telefon da sunulmuş oldu. Bundan dört yıl önce ilk iPhone SE modelini tanıttığında epey ilgi gören Apple, benzer bir ilgiyi yeniden yakalamış gibi görünüyor. iFixit’in söküm işlemleri de iPhone 8’e benzeyen telefonun içindeki bileşenlerinin ne kadarının benzerlik gösterdiğini de ortaya koyuyor.

iPhone SE için, iPhone 11 parçalarını içeren bir iPhone 8 tanımlaması yapılabilir, ancak bu işi fazla basitleştirmek olacak gibi görünüyor. Apple’ın iPhone 8’in gövdesine neredeyse iPhone 11’deki tüm parçaları yerleştirdiğine dair bir izlenim oluşuyor, ancak bu durum sadece bir ya da iki açıdan geçerli. iPhone SE 2020 modelinin birkaç parçası iPhone 8 ile tamamen aynı tutulmuş ve bu da mükemmel biçimde yerine getirilmiş.

iFixit’in yeni iPhone SE’nin içine bakarken bazı parçaların tanıdık olduğunu fark etmiş ve bunların iPhone 8’den alınacak parçalarla değiştirilebileceğini söylüyor. Bunların arasında (bazı hususlarla birlikte) kameralar, SIM kart tepsisi, titreşim motoru ve en ilginci, ekran parçası bulunuyor. Sonuncusu için bir not düşmek gerek, çünkü ekran değişikliğini gayri resmi şekilde yapılması True Tone özelliğinin kaybedilmesi anlamına gelecektir.

Tabii ki, iPhone SE’nin her parçası iPhone 8’inkilerle değiştirilemiyor. Güvenlik nedeniyle, Touch ID ana ekran düğmesi üçüncü taraf servislerden sağlanan yedek parçalarla değiştirilemiyor. Pil, iPhone 8’dekiyle aynı kapasiteye sahip, ancak iPhone 11’deki bağlantı elemanları kullanılıyor. iPhone SE 2020’nin pilini bu telefon için üretilmiş gerçek bir pille birlikte, uyarıyı tetiklemeden değiştirmeniz mümkün olmayacaktır.

iPhone SE 2020’nin parçalarını iPhone 8’in parçalarıyla değiştirme gibi bir ihtimalin bulunması, akıllı telefonun yan parçalarla tamir edilebilirliğini ve bütçesini düşünen kullanıcılar için var olan cazibesini daha da artıracaktır. Tabii ki, iPhone 8 için var olan ve fiyatı iyice düşmüş olan yedek parçaların yaygınlığı sorgulanabilir. Ancak bu tür yedek parçalar tükeninceye kadar, bazıları sadece iPhone 8 için değil, iPhone SE 2020 için de kullanılabilecektir.

İLGİLİ HABERLER