Teknoloji

Apple artık iPhone 8 ve iPhone 8 Plus satmıyor

apple iphone se 2 iphone 8
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple 2020 model iPhone SE‘yi duyurmasının ardından çevrimiçi mağazasında iPhone 8 ve iPhone 8 Plus satışlarını durdurdu. Cupertino merkezli şirket, iPhone 11 ve iPhone 11 Pro’nun tanıtımından sonra da giriş seviyesi seçeneği olarak iPhone 8 serisinin satışlarına devam etmişti.

Ancak yeni iPhone SE’nin tanıtılmasıyla birlikte iPhone 8’e olan ihtiyaç da ortadan kalkmış oldu.iPhone SE’nin temel itibarıyla iPhone 8’in biraz daha güçlendirilmiş bir versiyonu olması, Apple’ın bu kararını daha da mantıklı kılıyor. İşlemciyi ve kamerayı iyileştiren Apple, yeni iPhone SE’de kullanıcıların karşısına farklı renk seçenekleri çıkarıyor.

iPhone 8 Plus’ın satışlarının durdurulmasının ise biraz daha farklı bir durum olduğu söylenebilir. iPhone SE teknik bakımdan iPhone 8 Plus’tan da güçlü. Ancak büyük ekran isteyenler için 5.5 inç ekranıyla iPhone 8 Plus’ın yaşına rağmen daha cazip bir seçenek olacağı da söylenebilir.

Apple iPhone 8 serisini satmayı bıraksa da, farklı satış kanallarında hâlâ serinin üyelerini bulmak mümkün. Dolayısıyla iPhone 8 veya iPhone 8 Plus satın almak isteyenlerin elinde hâlâ böyle bir imkan mevcut.

İLGİLİ HABERLER