Manşetler

Yeni iPhone SE tanıtıldı: 4.7 inç ekran, A13 Bionic işlemci

apple iphone se
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Aylar, belki de yıllar süren dedikoduların ardından Apple, bugün ikinci nesil iPhone SE’yi tanıttı. Bu yeni ve güçlü iPhone modeli, 4.7 inç Retina HD ekran ve Touch ID güvenlik özelliğiyle birlikte sunuluyor.

Apple’ın belirttiğine göre, baştan sona yeniden tasarlanan kompakt tasarımlı iPhone SE, aynı zamanda en uygun fiyatlı iPhone modeli olarak nitelendiriliyor. Yeni iPhone SE, en zorlu görevlerin bile üstesinden gelmek için Apple tasarımı A13 Bionic’ten güç alıyor. Bir iPhone’daki en iyi tek kamera sistemine sahip olduğu belirtilen iPhone SE, Portre modunda olduğu gibi, bilişimsel fotoğrafçılığın tüm avantajlarından yararlanma imkanı sunuyor. Ayrıca, toza ve suya dayanıklı tasarımı ile hava koşullarına karşı koyabiliyor.

Siyah, beyaz ve (PRODUCT)RED olmak üzere üç renk seçeneğiyle sunulan iPhone SE, 17 Nisan Cuma gününden itibaren sadece 399 ABD Doları’ndan başlayan fiyatlarla ön sipariş verilebilecek. Bu arada iPhone SE Türkiye fiyatları da belli oldu. 64 GB kapasiteli versiyonu 5299 TL’lik fiyat etiketine sahip olan iPhone SE’nin 128 GB kapasitelisi 5749 TL, 256 GB kapasitelisi de 6599 TL’ye satılacak.

Uzay endüstrisi standartlarında alüminyuma ve ön yüzeyi tamamen siyah, dayanıklı cam tasarımına sahip iPhone SE, siyah, beyaz ve (PRODUCT)RED renk seçenekleriyle sunuluyor. Cam arka yüzeyin orta kısmında bir Apple logosu yer alıyor. Hassas tonlara ve opak bir görünüme sahip olması için yedi katmanlı renklendirme işleminden geçen cam arka yüzey, renk uyumlu alüminyum şeritle birlikte zengin bir renk derinliği sunuyor. 30 dakika boyunca maksimum 1 metre derinlikte suya dayanıklılık için IP67 derecesine sahip olan iPhone SE, suya ve toza dayanıklı bir tasarıma sahip.

True Tone özelliğine sahip 4.7 inç Retina HD ekran, beyaz dengesini ortam ışığına uyacak şekilde ayarlayarak daha doğal, kağıt benzeri bir görüntüleme deneyimi yaşatıyor. Canlı ve geniş renk yelpazesine sahip Retina HD ekran, olağanüstü renk doğruluğunun yanı sıra Dolby Vision ve HDR10 video oynatma desteği de sunuyor. iPhone SE; Live Photo animasyonları, mesajları önizleme ve uygulamaları düzenleme gibi Hızlı Eylemler ve bağlamsal menüler için Haptic Touch özelliğinden yararlanıyor.

iPhone SE, tanıdık Ana Ekran düğmesine de sahip. Düğme, dayanıklı olması ve sensörü koruması için safir kristal ve Touch ID’yi kullanırken kullanıcının parmak izini algılaması için çelik bir halka kullanılarak tasarlandı. iPhone’un kilidini açmak için parola girmeye kolay, gizli ve güvenli bir alternatif sunan Touch ID’yi kullanarak iCloud Anahtar Zinciri’ndeki parolaları doldurmak, uygulamalara giriş yapmak ve App Store alışverişlerini onaylamak da mümkün oluyor.

A13 Bionic işlemci

iPhone 11 ve iPhone 11 Pro ile tanıtılan A13 Bionic, bugüne kadar bir akıllı telefonda bulunan en hızlı çip ve iPhone SE’nin yapması gereken her görev için emsalsiz performans sunuyor. Fotoğrafçılık, oyunlar ve artırılmış gerçeklik deneyimleri için ideal olan A13 Bionic çip, her işlemin akıcı bir şekilde gerçekleşmesini sağlıyor.

Saniyede 5 trilyon işlem yapabilen 8 çekirdekli özel Neural Engine, CPU üzerinde iki adet Yapay Öğrenme Hızlandırıcısı ve performans ile verimlilik arasında denge sağlayan yeni bir Yapay Öğrenme Denetleyicisi’ne sahip olan A13 Bionic çip, yapay öğrenmeye odaklanılarak geliştirildi.  A13 Bionic ve iOS 13, tüm bu özellikler sayesinde yapay öğrenme ve Core ML’den yararlanan yeni akıllı uygulamaları mümkün kılıyor.

Verimlilik için geliştirilen A13 Bionic, iPhone SE’de harika bir pil ömrüne imkan tanıyor. Qi uyumlu şarj aygıtları ile kablosuz şarj özelliğine sahip olan iPhone SE, hızlı şarj desteği sayesinde sadece 30 dakikada yüzde 50’ye kadar şarj oluyor. Wi-Fi 6 ve Gigabit sınıfı LTE ile ışık hızında indirme hızları mümkün oluyor.

Yeni kamera deneyimi

Şimdiye kadar bir iPhone’daki en iyi tek kamera sistemine sahip olan iPhone SE, f/1.8 diyafram içeren 12 megapiksel Geniş kameraya sahip ve Portre modu, altı Portre Işığı efekti ve Derinlik Denetimi gibi bilişimsel fotoğrafçılık özelliklerinden daha fazla yararlanmak için görüntü sinyali işlemcisini ve A13 Bionic çipin Neural Engine birimini kullanıyor.5 iPhone SE, yapay öğrenme ve monocular derinlik tahmini özelliklerinden yararlanarak ön kamerayla göz alıcı portreler çekiyor. Yeni nesil Akıllı HDR sayesinde iPhone SE, bir kadrajda algılanan süjeleri akıllı bir şekilde yeniden aydınlatarak göz alıcı ışık ve gölge detaylarına sahip, daha doğal görünen görüntüler sunuyor.

Ön ve arka kameralardaki sinematik video stabilizasyonu ve stereo ses kaydı sayesinde videolar şimdi daha da etkileyici. Arka kamera saniyede 60 kareye kadar yüksek kaliteli 4K video kaydını destekliyor. Genişletilmiş dinamik aralık ise saniyede 30 kareye kadar, ışıklı alanlardaki detayları artırıyor. Ayrıca, müşteriler ön ve arka kameralardaki QuickTake video özelliğinden yararlanarak Fotoğraf modundan çıkmadan video kaydetmeye geçiş yapabiliyorlar.

Daha önce sadece fotoğraf düzenlemek için kullanılabilen güçlü araçlar ve iOS 13’teki gelişmiş Kamera ve Fotoğraf özellikleri sayesinde, yerleşik düzenleme seçenekleri şimdi çok daha da kapsamlı ve kullanımı kolay.

Apple’ın bir iPhone ile sunduğu her şey

iPhone SE, müşterilerin Apple’ın ürünler, hizmetler ve aksesuarlardan oluşan zengin ekosistemine erişebilmelerini sağlıyor. Kullanıcılar, en iyi üçüncü taraf uygulamaları ve AR deneyimleri dahil, App Store’daki yaklaşık 2 milyon uygulamadan yararlanabiliyor; Apple News ile güncel olaylardan haberdar olabiliyor; Apple TV+ ile dünyanın en iyi hikaye anlatıcılarının sunduğu orijinal dizilerin, filmlerin ve belgesellerin keyfini çıkarabiliyor; Apple Music’te en sevdikleri sanatçıların parçaları dahil, 60 milyondan fazla şarkıyı dinleyebiliyor; Apple Pay ile güvenli ve gizli bir şekilde alışveriş yapabiliyor ve iCloud’da fotoğraf, dosya ve kişilerini saklayıp diledikleri Apple aygıtından tüm içeriklerine erişebiliyorlar. Lightning konnektörü sayesinde iPhone SE; kamera aksesuarları, ses aygıtları, hoparlörler, dock’lar, CarPlay ve daha fazlasını içeren 25.000’den fazla Lightning aksesuarıyla da uyumlu.

iPhone SE, müşterilerin Apple’dan beklediği sektördeki en iyi güvenlik özelliklerinin aynılarını içeriyor: gizliliği koruyan ve kendi bilgilerinin kontrolünü müşterilere veren özellikler. Örneğin, Touch ID ve Secure Enclave teknolojileri parmak izi verilerini koruyor, Safari’deki Akıllı Takip Önleme özelliği reklam verenlerin kullanıcıları siteden siteye takip etmelerine engel oluyor, Fotoğraflar uygulaması yapay öğrenmeden yararlanarak fotoğrafları aygıt üzerinde düzenliyor.

iPhone SE’deki iOS 13, başka akıllı telefonlarda görülmeyen yazılım ve donanım entegrasyonu ile kusursuz bir deneyim sunuyor. iOS 13, Koyu Mod ile dramatik bir görünüm, Apple ile Giriş Yap özelliği ile uygulamalara ve web sitelerine giriş yapmanın daha özel bir yolu, yepyeni Harita deneyimi ile daha hızlı ve doğru navigasyon deneyimi ve Etrafa Bak özelliği ile sokak seviyesinde harika görseller sunuyor.

“İlk iPhone SE modeli; küçük boyut, yüksek performans ve uygun fiyattan oluşan benzersiz kombinasyonu sayesinde birçok müşterimiz tarafından çok beğenildi. Bu harika yaklaşımı temel alan ikinci nesil yeni iPhone SE, harika fotoğraflar ve videolar için şimdiye kadarki en iyi tek kamera sistemimiz olması gibi, her açıdan daha da gelişmiş bir aygıt sunarken uygun fiyatlı olmayı da sürdürüyor.” diyen Apple’ın Global Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Phil Schiller sözlerini şöyle sürdürdü: “iPhone SE, sektördeki en iyi performansa sahip olan A13 Bionic çip sayesinde harika pil ömrü sunuyor, Portre modu ve Akıllı HDR ile göz alıcı fotoğraflar çekiyor, stereo ses sistemiyle muhteşem videolar kaydediyor, oyunlar ve internette hızla gezinmek için ideal ve müşterilerimizin beklentileri doğrultusunda, sektörün en iyisi olan güvenlik özelliklerinin aynılarını içeriyor. iPhone SE’yi müşterilerimize ulaştırmak için sabırsızlanıyoruz.”

Bu arada Apple’ın söylediğine göre, iPhone SE (PRODUCT)RED satışlarından elde edilen gelirin bir bölümü, Global Fund tarafından yeni kurulan COVID-19 Response Fund’a aktarılacaktır. COVID-19 Response Fund; PPE, teşhis ve tedavi, laboratuvar ekipmanı, kamu güvenliğiyle ilgili haberleşme, tedarik zinciri desteği ve daha birçok ihtiyacı olan ülkelere fon sağlamanın yanı sıra HIV/AIDS virüsünün annelerden bebeklerine geçmesini önlemeye odaklanan tedavi ve önleme programları, danışmanlık ve test imkanları için HIV/AIDS bağışları sunuyor.

İLGİLİ HABERLER