Teknoloji

iPhone 8’in roze altın renk seçeneği olmayabilir

Apple etkileyici bir renk modası başlatmıştı, ancak bunu bitirebilir gibi görünüyor. Daha önce de Apple hakkında verdiği ve hatırı sayılır miktarda doğru çıkan tahmin ve analizleriyle bildiğimiz KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo, şirketin roze altın renkte bir iPhone 8 çıkarmayacağını söyledi. Bunun yerine telefonun sadece siyah, gümüş ve altın renkleri çıkabilir.

MacRumors sitesi de bu iddiaya yayınladığı bir sızıntıyla destek verdi. Sızan fotoğrafta iPhone 8 olduğu iddia edilen telefonun, üç farklı renkte çeşidinin yan yana çekilmiş hâllerini görüyoruz. Altın renkli versiyonun biraz daha bakır tonlarına kaçtığını belirtmek gerekiyor. Sızan fotoğrafın yayınlandığı ilk yer Weibo, yani Çin’in Twitter’ı. Bu da sızıntının kaynağının Çin olduğunu gösteriyor ki, bu da doğal sayılır.

iphone 8 renkleriApple’ın roze altın renk seçeneğini kaldırması bazıları için sürpriz sayılmayabilir. Ancak bir kısım kullanıcıyı da üzeceğini söylememiz gerekiyor. Özellikle de kadın kullanıcılar bu renk çeşidinin kaldırılmasından pek de hoşnut olmayabilirler.

Öte yandan Kuo, yayınladığı yatırımcı notunda Apple’ın üç yeni iPhone modelini de eylül ayında duyuracağını iddia ediyor. Daha sonra da bunları aynı anda çıkaracak. Dedikodular Apple’ın sevkiyatta bazı gecikmeler yaşayabileceği yönündeydi. Ancak CEO Tim Cook, bu düşünceyi biraz olsun savuşturacak şekilde konuşmuş, çok heyecan verici bir sonbaharın beklediğini geçen hafta düzenlenen finans raporu telekonferans oturumunda söylemişti.

Tim Cook’un yorumları her yeni iPhone modelinin eylül ayında çıkacağı anlamına gelmiyor. Ancak en azından hem yatırımcıları hem de kullanıcıları heyecanlandıracak ürün duyuruları olacaktır.

Her iPhone dedikodusuna olduğu gibi, buna da ihtiyatlı yaklaşmakta fayda var. Yanlış çıkması söz konusu olabilir. Eylül ayında roze altın renkli bir Apple telefonu da görebiliriz.

Bu arada yukarıdaki fotoğraf hakkında konuşacak olursak, sizce bir iPhone için çok basit durmuyor mu? Yorumlarınızı bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER