Teknoloji

iPhone 8 özel yongası sayesinde uzun bir pil ömrüne sahip olabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone 8Pil ömrünün iPhone’un en iyi özellikleri arasında yer almadığı yadsınamaz bir gerçek. iPhone’ların pil ömrü çok kötü olmasa da, iPhone kullanıcıları şarj cihazlarına Android kullanıcılarına kıyasla biraz daha erken ihtiyaç duyuyor. Ancak iPhone 8 ile birlikte bu durumun değişebileceği söyleniyor.

Apple’ın yeni iPhone’una bazı özel fonksiyonları yerine getirecek ekstra bir yonga yerleştireceği iddia ediliyor. Bloomberg’de yer alan habere göre, söz konusu yonga şirket içinde Neural Engine (Nöral Motor) adıyla anılıyor. Nöral Motor’un görüntü tanıma ve yazım önerisi gibi görevleri üstlenebileceği belirtiliyor.

Ekstra yonganın varlığı sayesinde telefonun ana işlemcisinin eskisi kadar yoğun çalışmasına gerek kalmayacak. Bu sayede telefonun pil ömrünün de uzaması öngörülüyor.

Bloomberg’in kaynaklarına göre, Apple yeni nesil iPhone modelleri için daha yüksek çerçeve oranına sahip ekranlar üzerinde de çalışıyor. Söz konusu ekranların şirketin yeni iPad’lere yerleştirdiği ProMotion ekranlarla aynı yapıda olması bekleniyor. Haberde Apple’ın yeni yongasını ProMotion ekranlı iPhone prototipleriyle test ettiği belirtiliyor. Bu prototiplerin gerçeğe dönüşmesi için biraz uzun bir süre beklemek gerekebileceği söyleniyor.

iPhone 8 cam ve çeliğin buluştuğu bir kasayla gelebilir

Bloomberg’in haberinde yeni iPhone’un tasarımına dair bazı ipuçlarını görmek de mümkün. Akıllı telefonda cam ve çeliğin birleştiği bir tasarımın tercih edileceği göze çarpan ilk ipucu oluyor. Telefonun camla kaplı ön ve arka panellerini ince çelik çerçevenin bir arada tutacağı söyleniyor. İnce çerçeve sayesinde iPhone 8’in tek bir cam parça gibi görüneceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER