Teknoloji

iPhone 8 ve iPhone 7s modellerinin ön ve arka panel görüntüleri sızdı

iphone 8 iphone 7sSonbaharda beklediğimiz yeni nesil iPhone’a yönelik sızıntılar, iddialar gelmeye devam ediyor. Bir Reddit kullanıcısı, “sektördeki bir arkadaştan” aldığını iddia ettiği, bu yılın ilerleyen aylarında çıkacağı söylenen üç farklı iPhone modeline ait ön ve arka panellerin fotoğraflarını yayınladı. Reddit kullanıcısı, Çinli üreticilerin bu panelleri 5 Haziran haftasında aldığını söylüyor.

Fotoğraflar iPhone 8’e, diğer iki iPhone 7s modeline göre daha net bir bakış atma imkanı sağlıyor. Ayrıca daha önce dile getirilen, iPhone 8’in kenardan kenara ekran barındıracağına dair bazı dedikoduları da destekliyor.

Ön panel de ana ekran tuşu için bir alanın olmadığı açık şekilde görülüyor. Bununla birlikte arka tarafta da parmak izi okuyucusu için panelde açılmış bir delik bulunmuyor. İddialar iPhone 8’in ekrana yerleştirilmiş Touch ID parmak izi sensörü ve ana ekran tuşu barındıracağını işaret ediyordu.

Arka panelde de düşey yönde açılmış kamera deliği görünüyor. Kamera modülüne baktığımızda da iki lensin ortasına flaşın yerleştirileceğini görüyoruz. Ön panelde de ön kamera, sensörler ve mikrofon için açılmış delikler bulunuyor. Bunlar, kenardan kenara ekranı kesecek tek unsurlar olacak gibi görünüyor.

iPhone 7s modelleriyle ilgili olarak fotoğraflardan elde ettiğimiz tek detay arka panallerin üst kısmı oluyor. Kameralar için açılmış delikler görünüyor, buradan sadece Plus modelinin çift kameraya sahip olacağını, standart iPhone 7s modelinin tek lensli kamera barındıracağını anlıyoruz.

iPhone 7s’in arka panellerinin camdan yapılıp yapılmadığını fotoğraflardan anlamak güç görünüyor. Dedikodular yeni modellerde arka panelin camdan yapılacağını, böylelikle kablosuz şarjın da destekleneceğini işaret ediyor.

Üç yeni iPhone modelinin Apple’ın eylül ayında düzenleyeceği iPhone etkinliğinde tanıtılması bekleniyor. iPhone 8’in, OLED panel ve gömülü Touch ID sensörlerinin tedariğinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle iPhone 7s ve 7s Plus modellerinden daha sonra çıkacağı da öne sürülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER