Teknoloji

iPhone 8 ekrana bakılırken bildirim seslerini otomatik olarak kısabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone 8iPhone 8 ile ilgili haberler son zamanlarda iyiden iyiye artmış durumda. Önümüzdeki 1 aylık dönemde de bu artışın sürmesi bekleniyor. Sızıntılar ve dedikodular, Apple’ın yeni akıllı telefonunun özellikleri hakkında ipuçları veriyor.

Akıllı telefonun önünde bir 3D sensörünün bulunmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Bu sensör sayesinde telefonun yüz tanıma özelliği kazanması ve kilidinin otomatik olarak açılabilmesi öngörülüyor. Kod referansları, OLED ekranlı yeni iPhone’da bulunan sensörün bazı sofistike özellikleri beraberinde getirebileceğini gösteriyor. Kullanıcılar ekrana bakarken bildirim seslerini otomatik olarak kısmak da söz konusu özellikler arasında yer alıyor.

Söz konusu referanslar, Guilherme Rambo isimli Twitter kullanıcısı tarafından HomePod’un kaynak kodlarından çıkarıldı. HomePod yazılımında henüz kullanılmamış kodlara rastlanması, iPhone 8’in söz konusu özelliğe sahip olacağını garanti etmiyor. Apple zaman zaman test ettiği özellikleri geri çekmeyi seçebiliyor. Ancak referansın varlığı, Apple’ın bu özelliği sunabileceğini göstermesi açısından önem taşıyor.

iPhone 8 yüz tanıma sensörleri sayesinde kullanıcının ekrana baktığını algılayabilecek

Apple kullanıcılar ekrana bakarken bildirim seslerini kısmak için yüz tanıma sensörlerinden yararlanacak. Şirketin kullanıcılara bu özelliği devre dışı bırakma izni vermesi de muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER