Teknoloji

iPhone 8 ana ekran tuşu olmadan raflardaki yerini alabilir

iphone 7 plus inceleme

iphone 8Yuvarlak ana ekran tuşu, ilk günden bu yana iPhone’un en belirgin özellikleri arasında yer alıyor. Ancak Çin kaynaklı haberler, iPhone 8 ile birlikte bu durumun değişebileceğini gösteriyor.

DigiTimes’ta yer alan habere göre, Apple’ın yeni amiral gemisi telefonunda ana ekran tuşundan tamamen vazgeçilecek. Haberin asıl kaynağı olan Economic Daily News ise iddiasını Apple’ın önemli tedarikçilerinden biri olan Taiwan Semiconductor Manfacturing Company’ye (TSMC) dayandırıyor. TSMC, Apple için işlemci üretimi gerçekleştiren şirketler arasında yer alıyor. Şirketin Cupertino merkezli teknoloji devi için A11 işlemci üretimine başladığı söyleniyor.

Çıkan haberler, Apple’ın da Samsung’un yolundan gitmesi ve parmak izi tarayıcısını telefonun arkasına taşıması ihtimalini akıllara getiriyor. Bu ihtimal pek çok Apple kullanıcısını endişelendiriyor. Ancak Economic Daily News’in haberine göre, Apple ekran altına optik bir parmak izi tarayıcısı yerleştirecek. Samsung’un da Galaxy S8 için benzer bir yolu izleyeceği iddia edilmiş, ancak Güney Koreli şirket tarayıcıyı arka panele taşımayı seçmişti.

Apple’ın optik parmak izi tarayıcısının boyutunu değiştirmeyeceği ve tarayıcının daha kolay fark edilebilmesi için ekrana sanal bir tuş da yerleştirebileceği söyleniyor. Bu değişiklikler, Apple’ın yeni iPhone’da ön yüzü tamamen kaplayan bir ekran kullanabilmesi için büyük önem taşıyor.

iPhone 8 kızılötesi görüntü sensörleri taşıyabilir

Apple’ın yeni iPhone’da kamera fonksiyonlarını artırmak ve artırılmış gerçeklik desteğini sunmak adına kızılötesi görüntü sensörlerine yer verebileceği söyleniyor. Cupertino merkezli şirketin, LG ve Samsung gibi, sıra dışı bir görüntü oranını tercih edebileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER