Manşetler

iPhone 7 videosu kulaklık jakının yokluğunu doğruluyor

iphone 7

iphone 7iPhone 7 ile ilgili dedikodu dalgası her geçen gün biraz daha yükseliyor. Eylül ayı başlarında beklenen resmi duyuruya kadar da bu dalga daha da yükseleceğe benziyor. Son olarak Çin’in Vine’ı olarak nitelendirilen Miaopai’de yedi saniye uzunluğunda bir video paylaşıldı. Bu videoda beklenen cihazın arka yüzeyi ve alt kenar tasarımı gösteriliyor.

iPhone 7’nin gümüş ve uzay grisi renk çeşitlerine ait olduğu iddia edilen kasaları bir kişinin elinde görüyoruz. Sızıntılarla uyuşacak şekilde anten çizgileri yok. Ayrıca kameranın tasarımında da küçük değişiklikler yapıldığını görüyoruz.

Alt kenarda da kulaklık jakı yer almıyor. Bunun yerine Lightning portunun her iki yanında da ızgara delikleri görüyoruz. Mevcut iPhone’ların aksine ikili hoparlör tasarımı olur mu, bunu da zamanla göreceğiz.

Apple’ın iPhone 7 ile birlikte kulaklık tasarımında fazla değişiklik yapmayacağı, bunun yerine mevcut Earpods’un 3.5 mm yerine Lightning uçlu versiyonunu çıkaracağı söyleniyor.

Dedikodusu yapılan diğer dedikodular arasında en azından bir model için ikili kamera tasarımı da yer alıyor. 32 GB ile 256 GB arasında değişen depolama alanı seçenekleri ve Force Touch özellikli ana ekran tuşu da muhtemele özellikler arasında konuşuluyor. Bu arada çıkan bir başka dedikoduya göre iPhone 7’nin pilinin kapasitesi iPhone 6s’inkine göre yüzde 14 daha yüksek olacak.

İLGİLİ HABERLER