Teknoloji

iPhone 7 sadece 6 mm. kalınlığında olabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone-6-plus-inceleme-00038

Apple, henüz iPhone 6S’i bile resmen duyurmuş değil. Şirketin 9 Eylülde gerçekleştireceği etkinlikte iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’ın gözler önüne çıkması bekleniyor. Ancak şirketin bir sonraki telefonuna ilişkin dedikodular da şimdiden konuşulmaya başlamış durumda. Apple ürünlerine ilişkin isabetli öngörüleriyle tanınan KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo’ya göre, 2016 model iPhone mevcut modeller iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’a kıyasla önemli ölçüde daha ince olacak.

Kuo, Apple’ın cihazı 6 ila 6.5 mm. bir kalınlığa getirmeye çalıştığını belirtti. Bu hedefin gerçekleşmesi durumunda 2016 model iPhone, mevcut iPod touch ve iPad Air 2 ile aynı kalınlıkta bir kasaya sahip olacak. Her iki cihazda da 6.1 mm. kalınlığında kasa bulunuyor.

Kuo, iPhone 7’nin ekranında Force Touch özelliğinin de bulunacağını sözlerine ekledi. Ancak bu özelliğin bu hafta içinde tanıtılacak iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’ta da yer alacağını sözlerine eklemeyi ihmal etmedi. Daha önceki dedikodulara göre, iPhone 6S ve iPhone 6S Plus, seleflerine kıyasla çok az daha kalın kasalara sahip olacaklar.

Apple’ın 2013’te piyasaya sürdüğü iPhone 5S 7.6 mm. kalınlığındaydı. 2014 çıkışlı cihazlar iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ın kalınlıkları ise sırasıyla 6.9 ve 7.1 milimetre. Dolayısıyla iPhone 7’ye geçişte kayda değer bir incelme sağlanması muhtemel gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER