Teknoloji

iPhone 7 için en düşük dahili depolama seçeneği 32 GB olabilir

iphone 7Apple’ın iPhone 7 modellerini önümüzdeki sonbaharda tanıtması bekleniyor. Telefona dair dedikoduların sayısı ise her geçen gün artıyor. Bu konudaki en son dedikoduyu ise Kevin Wang isimli bir analist ortaya attı. Wang, tedarik zinciri üzerinde araştırma yaptığını ve en yeni iPhone modellerinde dahili depolama seçeneklerinin 32 GB’den başlayacağını belirtti.

Analist, cihazın 2 GB RAM barındıracağını da dile getirdi. IHS Technology isimli şirkette yarı iletken değer zinciri ve mobil ağlar ile cihazlardan sorumlu direktör olan Wang’in pozisyonu itibarıyla yeni iPhone hakkında bilgi alabileceği ifade edildi.

Çin’in popüler sosyal ağı Weibo aracılığıyla iddialarını dile getiren Wang, depolama alanı ve bellek seçenekleri dışında başka bir konuda bilgi vermedi. Daha önceki dedikodularda iPhone 7’nin 256 GB dahili depolama alanı seçeneği sunabileceği gündeme gelmişti. Cihazın arkasında iki kamera bulunacağı iddiası da dikkat çeken dedikodular arasında yer alıyor.

Apple’ın yeni akıllı telefonunda daha büyük bir arka kamera bulunacağı ve cihazın dört hoparlör barındıracağı iddiaları da sıklıkla konuşuluyor. iPhone 7’ye ait olduğu öne sürülen arka panelin fotoğrafları ve cihaz şemaları da internete sızmıştı. Daha gelişmiş özelliklerin akıllı telefonun Pro versiyonuna yerleştirilebileceği de sıklıkla gündeme geliyor.

iPhone 7’de anten çizgilerinin yeniden tasarlanacağı iddiası pek çok sızıntıda gündeme geliyor. Önümüzdeki dönemde Apple’ın yeni akıllı telefonuna dair dedikoduların ve sızıntıların artması oldukça muhtemel gözüküyor. Bu dedikoduların gerçek olup olmadığını görmek içinse sonbaharı beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER