Teknoloji

iPhone 6s ve 6s Plus 3D Touch ile farklı ekran hareketlerini destekliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone-6s-3d-touch-090915

Apple bugün tanıttığı iPhone 6s ve iPhone 6s Plus‘ta 3D Touch olarak adlandırdığı yeni bir teknolojiye yer veriyor. Apple Watch’un ekranında, MacBook ve MacBook Pro’ların izleme dörtgenlerinde yer alan Force Touch teknolojisi iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ta farklı bir adla sunuluyor.

3D Touch teknolojili iPhone 6s ve iPhone 6s Plus ekranları farklı basınç seviyelerini algılayabiliyor. iPhone’da bu sistem camla arka ekran ışığı arasındaki mesafeyi ölçerek kullanıcının ne kadar sıkı şekilde ekrana bastırdığını algılıyor.

iphone-6s-3d-touch-sensor-090915
Görsel: The Verge

3D Touch’ın iPhone 6s ve 6s Plus’a eklenmesi beklenen başlıca yenilikler araısnda yer alıyordu. 3D Touch teknolojisi iPhone 6s ve 6s Plus’ta oyun oynarken farklı deneyimlerin yaşanmasını sağlayacaktır. Bunun yanı sıra “Peek” ve “Pop” olarak adlandırılan yeni hareketler sayesinde ana ekran ikonlarında içeriksel menüler açmak, uygulamaların sık kullanılan işlevlerine doğrudan ana ekran ikonları üzerinden ulaşmak mümkün oluyor. Peek sayesinde uygulamalar içinde verilerin ön izlemesini yapmaya, Pop sayesinde de onun içine geçmeye izin veriliyor. Görünüşe göre, geliştiricilerin bu hafif ve sıkı basma işlevlerini kullanıcı arayüzlerine nasıl ekleyeceklerine karar vermeleri gerekiyor.

Apple’ın üst düzey yöneticisi Craig Federighi 3D Touch teknolojisini Mail uygulamasıyla gösterdi. Hafif bir dokunuşla e-posta iletisinin ön izlemesi yapılırken, daha sıkı basılınca ileti ekranda tam olarak açılıyor. WeChat, Instagram ve Facebook gibi uygulamalarda da Peek ve Pop işlevleri sahnede gösterildi.

İLGİLİ HABERLER