Manşetler

iPhone 6s ve iPhone 6s Plus Türkiye çıkış tarihi 23 Ekim gününe ertelendi

iphone-6s-inceleme-00040

Apple yaklaşık iki hafta önce yayınladığı basın bülteniyle iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın 16 Ekim tarihinden itibaren Türkiye’de satışa sunulacağını açıklamıştı.

Apple’ın bu açıklamasının ardından Apple’ın web sitesinde de iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın 16 Ekimde tüketicilerle buluşacağı bilgisi yer almış, ayrıca mobil operatörler ve perakende mağazalar da iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ı bu tarihte satışa sunacaklarına dair tanıtımlara başlamıştı.

Ayrıca Turkcell ve Vodafone gibi mobil operatörler 9 Ekim tarihinde iPhone 6s ve iPhone 6s Plus için sözleşmeli kampanya seçeneklerini açıklamış, web siteleri üzerinden ön satışa başlamıştı. Aynı şekilde çeşitli teknoloji mağazaları da ön satış ve siparişe başlamıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPhone 6s İncelemesi

Ne var ki, son birkaç gündür Apple’ın Türkiye’deki iPhone 6s ve iPhone 6s Plus lansmanını erteleyeceğine dair söylentiler ortalıkta dolaşmaya başlamıştı. Bu söylentiler boşa çıkmadı ve Apple’ın web sitesinde iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın 23 Ekim tarihinde çıkacağı bilgisi paylaşıldı.

Apple’ın erteleme nedeni hakkında herhangi bir bilgi verilmedi. Ancak geçtiğimiz haftasonu Ankara’da gerçekleştirilen terör saldırısı ve sonrasında oluşan ortam Apple’ın iPhone 6s lansmanını bir hafta ötelemesine neden olmuş olabilir.

Her ne kadar Apple iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın Türkiye çıkış tarihini yenilese de, fiyatlara dokunmadı. iPhone 6s 3099 TL, iPhone 6s Plus ise 3499 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER