Teknoloji

iPhone 6 daha büyük ve çizilmeye dayanıklı safir kristal kaplı ekranla gelebilir

Apple’ın iPhone 6’da iki farklı ekran boyutu seçeneği sunacağına dair dedikodular son dönemde daha yüksek sesle konuşuluyor. Gelen son haberlerde şirketin iPhone 6’nın ekranında çizilmeye dayanıklı safir kristal kaplama kullanacağı belirtilirken, bu malzemenin öncelikli olarak akıllı saat projesi iWatch’ta kullanılacağı iddia ediliyor.

iphone-6-concept-050214

South China Morning Post isimli gazetede yer alan habere göre, iPhone 6 4.7 ve 5.5 inç’lik modelleriyle eylül ayında satışa sunulacak. Gazetenin prototipleri gördüğünü iddia eden kaynağı yeni ekranların 441 ppi piksel yoğunluğuna sahip olacağını ve ekranların dünyada elmastan sonra en dayanıklı ikinci materyal olan safir kristal cam ile kaplı olacağını öne sürdü. Söz konusu malzeme halihazırda akıllı telefonların kameralarında kullanılıyor. iPhone 6 prototiplerinde safir kristal kaplı ekran kullanıldığına dair haberler başka kaynaklar tarafından da doğrulanıyor, ancak şirketin artan maliyetler sebebiyle bu prototipi somut bir ürüne dönüştürmemesi ihtimaller arasında yer alıyor.

South China Morning Post’un kaynağına göre, Apple iPhone 5c’nin üretimini sonlandıracak ve mevcut iPhone 5s’i uygun fiyatlı bir model olarak sunmaya devam edecek. Kavisli ekran dedikoduları hakkında da bilgi veren haber kaynağı, şirketin düz ekran tercihini koruyacağını dile getirdi. Nisan ayında iPhone 6’nın nihai tasarımına karar verilmesiyle birlikte sızıntıların sayısının da artması bekleniyor.

İlgili >> South China Morning Post

İLGİLİ HABERLER