Teknoloji

iPhone 5s için optimize edilen Nike+ Move 6 Kasımda yayınlanacak

Nike iPhone 5s için optimize edilen Nike+ Move uygulamasının 6 Kasım itibarıyla iTunes App Store’daki yerini alacağını açıkladı. iPhone 5s’te bulunan yeni M7 işlemcisinin nimetlerinden faydalanan ilk uygulama olan Nike+ Move, akıllı telefonun ivmeölçer, jiroskop ve pusuladan veri toplamasını mümkün kılıyor.

nike-plus-move-171013

Nike+ Move Apple tarafından geçtiğimiz ay düzenlenen iPhone etkinliği sırasında tanıtılmıştı. iPhone 5s kullanıcılarına giriş seviyesinde bir NikeFuel deneyimi sunan uygulama; kullanıcının ne zaman, nerede ve nasıl hareket ettiğini ölçerek NikeFuel yardımıyla kullanıcılarını motive ediyor. Nike+ Move kullanıcıların etkinliklerini arkadaşlarıyla paylaşmasına ve karşılaştırmasına da izin veriyor.

Apple’dan yapılan açıklamada M7 işlemcisinin ve eşlik eden yazılımcı araçlarının mobil cihazların sunabileceğinin ötesinde fitness ve aktivite uygulamalarının önünü açtığı belirtildi. Kullanıcı hareket verisinden faydalanan işlemci cihaz uyku modunda olsa bile adımsayar ve diğer fitness uygulamaları için pili koruyor. Nike ücretsiz olarak yayınlanacak uygulamanın Nike+ ekosistemindeki diğer ürünler için bir alternatif olmadığının altını çizmeyi de ihmal etmedi.

İlgili >> Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER