Teknoloji

iPhone 5s için iOS 12 umudu hâlâ devam ediyor

iphone 5sApple büyük ihtimalle haziran ayında görücüye çıkaracağı en yeni mobil işletim sistemi iOS 12’yi eylül ayında kullanıcılarıyla buluşturacak. Yeni güncellemelerini alacak cihazları konusunda tahmin edilebilir bir yaklaşım izleyen şirket, geçtiğimiz yıl 5 yılın ardından iPhone 5’e yeni yazılım güncellemesi desteğini kesmişti. iOS 11’de iPhone 5 desteğinin kesilmesi, iOS 12 için “Sıra iPhone 5s’e geldi” yorumlarının yapılmasına neden olmuştu.

Ancak Apple’ın internet taratıcısı Safari’de kullandığı WebKit motorunun açık kaynaklı yapısı, bazı dikkat çekici bilgiler veriyor. WebKit ile geçtiğimiz ocak ayında gerçekleştirilen bir testin sonuç sayfasında testin yapıldığı cihazlar arasında iOS 12 yüklü 5s’in de adı geçiyor.

Bu durum akıllı telefonun güncellemeyi alacağını garanti etmese de, hâlâ cihazı kullananlar için umut verici bir işaret niteliği taşıyor.

iOS 12’nin Apple’ın 4 Haziran 2018’de gerçekleştireceği WWDC 2018 açılış etkinliğinde tanıtılmasına kesin gözüyle bakılıyor. iPhone 5s’in iOS 12 güncellemesini alacak cihazlar arasında olup olmadığı da o gün itibarıyla netleşecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER