Teknoloji

iPhone 5S daha iyi gece çekim performansına sahip 12 megapiksel kamerayla gelebilir

Ürün sızıntılarıyka ünlü olan Vietnamlı teknoloji sitesi Tinhte.vn Apple’ın gelecek nesil iPhone’uyla ilgili bir ipucu paylaştı. Sitenin iddiasına göre, iPhone gecek çekimi iyileştirilmiş 12 megapiksellik yeni bir kamera barındıracak. Bazı kaynaklar tarafından önümüzdeki yaz aylarında çıkarılacağı iddia edilen iPhone 5’in mevcut iPhone 5 ile aynı tasarıma sahip olacağı, buna rağmen daha iyi bir kamera ve işlemci barındıracağı söyleniyor.

iphone-5-inceleme-00028

Tinhte.vn sitesi söz konusu bilgiyi iPhone’un kamera sağlayıcısından aldığını iddia etti. Ancak 12 megapiksel kameranın daha iyi gece çekimleri yapabilmek için hangi teknolojiye ve teknik özelliklere sahip olacağına dair detayları vermedi. Ne var ki, son zamanlarda akıllı telefon kameralarının özellikleri arasında fazlasıyla dillendirilen ve diyafram açıklığını ifade eden f/ katsayısının düşürülmesi daha fazla ışığın kameraya girmesine yardımcısı oluyor. Bu arada iOS 7’de de kamera performansını daha iyi hâle getirecek yazılımsal iyileştirmeler bulunabilir.

Gelecek nesil iPhone’un “S” takısına sahip olacak olmasıyla 12 megapiksel kameranın bulunması arasında mantıklı bir bağ kurmak da mümkün. Apple her yeni iPhone modelinde kamera konusunda önemli atılımlar yapıyor. Her ne kadar iPhone 4S’ten iPhone 5’e geçişte çözünürlük 8 megapiksel olarak kaldıysa da, lens boyutunun küçültülmesi ve safir kaplamanın kullanılarak netliğin artırılması önemli iyileştirmeler arasında sayılıyordu.

Tinhte.vn sitesi geçmişte yaptığı sızıntılarla belirli bir üne sahip oldu. Site, Cupertino’dakiler dördüncü nesil iPod touch’ı, EarPods kulaklıkları ve ayrıca iPhone 4’ü tanıtmadan önce bu cihazlarla ilgili detayları yayınlamıştı. Yine de, bu son sızıntılarına şüpheyle yaklaşmakta fayda var. Ne de olsa ortada iPhone 5S’in kamerasıyla ilgili farklı iddialar da ortaya atılmış durumda. iLounge sitesinden Jeremy Horowitz geçtiğimiz ocak ayında iPhone’un 12 megapiksel sensör yerine Sony’nin 13 megapiksel sensörünü kullanacağını iddia etmişti.

İlgili >> Tinhte.vn

İLGİLİ HABERLER