Teknoloji

iPhone 5’in üretiminde yaşanan problem stoklarda sıkıntıya yol açabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iPhone 5‘te kullanılacak dokunmatik panellerin bazılarında görülen bozulmalar bu cihazın stoklarında sıkıntı yaşanabileceğinin işareti olarak yorumlanıyor. Söz konusu bozulmada laminasyon sürecinin kabahatinin bulunduğu düşünülüyor.

DigiTimes, Wintek tarafından üretilen bazı panellerde baloncuklanma problemlerinin gözlendiğini belirtiyor. Yani, panelleri oluşturan çok katmanlı filmlerin arasında kalan gaz nedeniyle baloncuklar oluşuyor. Wintek’in ürettiği panellerin ne kadarında bu problemin yaşandığı ise açıklanmadı. Wintek’in iPhone 5’te yer alacak dokunmatik panellerin yüzde 25 kadarını Wintek’in sağladığı iddia ediliyor. Apple’ın 2011’in son çeyreğinde 26 milyon kadar beşinci nesil akıllı telefonun sevkiyatını gerçekleştirmeyi amaçladığını göz önünde bulundurursak, Wintek’in payının azımsanmayacak derecede olduğu anlaşılır. Şirket, tüm cihazlarının üretiminin zamanında yetişeceğini ifade ederken özel siparişler veya müşteriler hakkında yorum yapmıyor. iPhone 5’in dokunmatik panellerinin uygulanma süreci iPhone 4’ünkiyle aynı, bu nedenle sektörden kaynaklar Wintek’in problemi çözmekten dolayı kayda değer bir gecikmeyle karşılaşmayacağına inanıyor.

Apple’ın iki farklı iPhone modeli hazırladığına inanılıyor. Bunlardan ilki olan iPhone 4S mevcut iPhone 4 ile aynı görünüme sahip olacak, ancak bazı güncellemeler içerecek ve daha makul bir seçim olacak. iPhone 5 ise daha büyük ekranlı bir model olacak ve radikal değişiklikler barındıracak.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER