Teknoloji

iPhone 5 sahiplerinin dikkat etmesi gereken çok önemli uyarı

iphone 5

Eğer hâlâ bir iPhone 5 kullanıyorsanız, bu cihazın mevcut olan en güncel yazılımla çalıştığından emin olmanız gerekiyor. Aksi takdirde sonuçları ciddi olabilir.

Apple, iPhone 5 kullanıcılarına tam ekranda açılan uyarılar göndermeye başladı. Bu uyarıda kullanıcılara 4 Kasım gece saat 03.00’e kadar iOS 10.3.4 sürümüne geçmeleri söyleniyor. Aksi takdirde aralarında e-posta, internette gezinme, App Store ve iCloud’ın da bulunduğu önemli çevrim içi özellikleri kaybedecekleri belirtiliyor.

Apple, GPS zamanı yenileme sorununun geçtiğimiz nisan ayında başladığını kaydetti. Bu sorun nedeniyle doğru saat ve tarihe ihtiyaç duyan işlevler çalışmaz hâle geliyor.

Eğer 4 Kasım tarihinden önce iOS 10.3.4 sürümüne güncelleme yapamazsanız da tam anlamıyla kapana kısılmış değilsiniz. Ancak daha yeni sürüme geçmek için bilgisayar üzerinde tutulan bir yedeğe ve bilgisayardan yeniden kuruluma ihtiyacınız olacak. Bu arada dördüncü nesil iPad gibi diğer cihazlar da bu sorundan etkileniyor. Ancak onların sadece GPS işlevini kaybetmesi bekleniyor.

apple iphone 5

Yaşanan sorun çok fazla kullanıcıyı etkilemeyecek. Apple, 15 Ekim itibarıyla tüm iOS cihazlarının sadece yüzde 9’unun iOS 12’den daha eski yazılımla çalıştığını söylüyor. Bunların birçoğu da daha yeni donanımla çalışıyor. Eğer veriyi dört yaşında veya daha genç cihazlarla sınırlarsanız, oran yüzde 7’ye düşüyor.

Her ne olursa olsun, bir şirketin çıkışının üzerinden yedi yıl geçmiş bir cihazı güncellemesi ve bu konuda kullanıcılarına uyarıda bulunması nadir görülen bir durum olarak kayıtlara geçiyor.

İLGİLİ HABERLER