Teknoloji

iPhone 16 Pro modelleri için büyük ekran iddiasına bir doğrulama daha

iphone 16 pro

Henüz iPhone 15 serisi bile tanıtılmasa da, iPhone 16 serisiyle ilgili söylentiler etrafta dolaşıyor. Tecrübeli analistler Ross Young ve Ming-Chi Kuo daha önce iPhone 16 Pro modellerinin daha büyük ekranlarla geleceğini belirtmişti. Bu iddia, gazeteci Mark Gurman tarafından da doğrulandı.

16 Pro ve Pro Max’in ekranlarının seleflerine kıyasla ne kadar büyük olacağı konusunda ise net bir bilgi söz konusu değil. Gurman’a göre, her iki telefonda da ekranların 0.2 inç büyümesi bekleniyor. Ross Young ekran büyüklüklerini 6.2 ve 6.8 inç, Kuo ise 6.3 ve 6.9 inç olarak vermişti.

Ekranların ne kadar büyüyeceği bilinmese de, yukarı yönde bir değişiklik kesin gibi görünüyor. Gurman, bunun Apple’ın telefona daha fazla bileşen sığdırma isteğinden kaynaklandığını belirtiyor. Periskop zum kamera gibi bileşenler, Cupertino merkezli şirketin sisteme ekleyeceği parçalar arasında sayılıyor.

iPhone 16 Pro ve Pro Max 2024’ün sonbaharında tanıtılacak

iPhone 16 Pro ve Pro Max ile tanışmak için 2024’ün eylül ayına kadar beklemek gerekiyor. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde daha başka iddiaları duymak sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER