Teknoloji

iPhone 15 Pro Max iPhone 14 Pro Max ile aynı ana kamera ve ekran teknolojisiyle gelecek

iphone 15 pro max

Apple’ın iPhone 15 Pro Max’te yeni bir ana kamera sensörüne yer vereceği iddiası bir süredir etrafta dolaşıyor. Şirketin ana kamerada 1 inçlik Sony IMX903 sensörü tercih edeceği söyleniyordu. Ancak yeni bir iddiaya göre, şirket bu telefonda da selefi iPhone 14 Pro ve Pro Max’te olduğu gibi Sony IMX803 sensörü kullanmaya devam edecek.

iPhone 15 Pro Max’in selefinden devralacağı tek şey ana kamerası olmayacak gibi görünüyor. Aynı paylaşımda akıllı telefonun tıpkı iPhone 14 Pro Max gibi M12 OLED panel teknolojisiyle geleceği belirtildi. Ancak bunun büyük bir sorun olmadığını söylemek gerekiyor. Zira iPhone 14 Pro Max de son derece kaliteli bir ekrana sahip.

Apple’ın 15 Pro Max’te ekran teknolojisini değiştirmese de, ekran boyutunu değiştirmesi ihtimaller arasında yer alıyor. Yeni Pro Max’in selefine kıyasla daha kısa ve dar olacağı söyleniyor. Mevcut modelde 160.7 mm olan uzunluğun 159.8 mm’ye, 77.6 mm olan genişliğin ise 76.7 mm’ye ineceği iddia ediliyor.

iPhone 15 Pro Max periskop telefoto kamerayla gelecek

Apple’ın 15 Pro Max’te 15 Pro’dan farklı olarak periskop telefoto kameraya yer vereceği de etrafta dolaşan bir diğer söylenti. Bu kameranın 6x optik yakınlaştırma özelliğine sahip olacağı belirtiliyor.

iPhone 15 Pro Max’in iPhone 15 serisinin tüm üyeleri gibi USB-C girişiyle gelmesi bekleniyor. A17 Bionic işlemci ve 8 GB LPDDR5 RAM de iPhone 15 Pro modellerinin özellikleri arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER