Teknoloji

iPhone 15’in üretim kapasitesi tedarik sorunları nedeniyle düşürüldü

iPhone 15’in üretim kapasitesi tedarik sorunları nedeniyle düşürüldü
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

Yeni iPhone’larla tanışmak için geri sayımda sona doğru yaklaşıyoruz. Cupertino merkezli şirketin yeni iPhone’larını 12 veya 13 Eylül’de gözler önüne çıkarması bekleniyor. Tanıtım etkinliğinin duyurusunun da kısa süre içinde yapılması öngörülüyor. Heyecan giderek artarken, iPhone 15 serisiyle ilgili haberlere de yenilere ekleniyor. Bunların en yenisi de üretim kapasitesiyle ilgili.

Analist Jeff Pu’ya göre, Apple ilk etapta 83 milyon yerine 77 milyon iPhone 15 üretecek. Pu, Cupertino merkezli şirketin üretimi etkileyen tedarik sorunları ve talep endişeleri nedeniyle böyle bir karar aldığını öne sürdü. Benzer bir öngörü Japon bankası Mizuho tarafından da paylaşıldı. Banka 84 milyon olan üretim öngörüsünü 73 milyona çekti. Mizuho daha önce 2023’te toplam 227 milyon iPhone üretmesini öngörmüştü. Banka bu sayıyı da 217 milyona çekti.

Daha önce başka bir analist de Apple’ın iPhone 15 Pro Max sevkiyatlarını ekim ayına erteleyeceği iddiasını gündeme getirmişti. Diğer modellerin ise 22 Eylül itibarıyla kullanıcılarla buluşmaya başlayacağı söyleniyor. Ancak bunların henüz iddia aşamasında olan öngörüler olduğunu unutmamak gerekiyor.

Bu gecikmenin Pro Max modelin daha iyi optik zum için periskop lens kullanılan ilk ve tek iPhone olmasından kaynaklandığı belirtiliyor. Sony’nin kamera sistemi için gerekli sensörleri temin etmekte yetersiz kaldığı ve bu nedenle en üst segment iPhone’un çıkışının gecikeceği söyleniyor.

Apple iPhone 15 Pro ve Pro Max’te renk seçeneklerini değiştirecek

Apple’ın iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde altın renginden vazgeçeceği de konuşulanlar arasında yer alıyor. Şirketin bunun yerine titanyum çerçeveyi de kullanarak titan grisi seçeneğini sunacağı söyleniyor. Derin Mor renk seçeneğinin de yerini koyu mavi renk seçeneğinin alması bekleniyor.

Günün Öne Çıkan Fırsatları

Lenovo LOQ: RTX 5050’li oyun bilgisayarı sepette 6.499,90 TL ucuzluyor
Lenovo LOQ: RTX 5050’li oyun bilgisayarı sepette 6.499,90 TL ucuzluyor
Satın Al
Samsung 50Q7FA: 50 inç 4K QLED TV sepette 1.605,50 TL ucuzluyor
Samsung 50Q7FA: 50 inç 4K QLED TV sepette 1.605,50 TL ucuzluyor
Satın Al
Xiaomi Robot Vacuum S40 Pro: Süpürme ve paspaslama için sepette 16.641 TL
Xiaomi Robot Vacuum S40 Pro: Süpürme ve paspaslama için sepette 16.641 TL
Satın Al
Lenovo Idea Tab: Klavye ve kalemli 11 inç tablet sepette 15.538,08 TL
Lenovo Idea Tab: Klavye ve kalemli 11 inç tablet sepette 15.538,08 TL
Satın Al
Baseus EnerFill FE11: Üç bağlantılı 100 W şarj cihazı 1.944 TL
Baseus EnerFill FE11: Üç bağlantılı 100 W şarj cihazı 1.944 TL
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl