Teknoloji

Apple, iPhone 15’in yolunu açarken bazı eski modeller sahneyi terk edecek

iphone 13 mini inceleme

Apple, iPhone 15’i bu yıl sonbaharda duyurmayı planlıyor ve yeni bir seri başlatırken, bazı eski iPhone’ları da üretimden kaldırmayı planlıyor. Bu yıl da şirket, yeni telefonlar için yer açmak amacıyla bazı eski modelleri iptal edebilir.

Henüz erken olmasına rağmen, Tom’s Guide haberine göre, iPhone 15 serisinin tanıtımının ardından iPhone 12, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max ve iPhone 13 mini modelleri üretimden kalkabilir.

Apple’ın iPhone 12’yi üretimden kaldırması bekleniyor çünkü şirket, iPhone’ları genellikle üç yıldan fazla piyasada tutmuyor. iPhone 12’nin yerini büyük ihtimalle iPhone 13 alacak.

Apple, Pro modellerini genellikle bir yıl satıştan sonra üretimden kaldırır. iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max için de aynısı geçerli olabilir. Bu iki model, iPhone 15 serisinin lansmanının ardından üretimden kaldırılabilir.

iPhone 14’ün devam etmesi muhtemel; ancak, bu yıl da geçen yıllarda olduğu gibi, ABD fiyatında indirim yapılabilir. İlglili haber, Apple’ın iPhone 13 mini’yi de üretimden kaldırabileceğini öne sürüyor. Apple, iPhone 12 mini’yi iki yıl satıştan sonra üretimden ve resmi satıştan kaldırmıştı.

iPhone 14 Plus’ın akıbetini ise tahmin etmek zor. Yurt dışı fiyatına 100 dolarlık bir indirim uygulanması durumunda, iPhone 15 ile fiyat açısından rekabet etmiş olacak. Ancak bu pek olası görünmüyor. Ayrıca, şirketin ilk Plus modeli olduğu için, üretimden kaldırılması için henüz erken olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER