Teknoloji

iPhone 13 mini selefi 12 mini ile aynı MagSafe şarj sınırlamasını paylaşıyor

iphone 13 mini

iPhone 13 mini cuma günü yurt dışında ABD başta olmak üzere çeşitli ülkelerde satışa sunudu. Türkiye’de ise dün itibarıyla ön satışlar başladı. Yeni modeller arasında bulunan iPhone 13 mini, selefi 12 mini’ye göre bir dizi hoş geliştirme ve iyileştirmeye sahip olsa da, önceki modelle aynı tarafta bir sınırlamayı paylaşıyor.

iPhone 13 mini, MagSafe kablosuz şarj üzerinden en fazla 12 vatlık güç dağıtımıyla sınırlı tutulmaya devam ediliyor. Bu bilgi bir Apple destek belgesi sayesinde ortaya çıktı. Bu belgenin Türkçe versiyonu henüz bu bilgiyi içerecek şekilde güncellenmedi, ancak yeni modellerin çıkmasıyla o tarafta da güncelleme yapılacaktır. Bu, yeni telefonun 12 mini gibi, iPhone 13 serisinin geri kalanından daha düşük bir maksimum MagSafe şarj hızına sahip olduğu anlamına geliyor. Serinin geri kalan tüm cihazları MagSafe üzerinden 15 vata kadar güç çıkışını destekliyor.

En küçük iPhone MagSafe üzerinden daha yavaş hızda şarj olmasına rağmen, Apple bu telefonun da pil ömrünü uzattı. Apple, yeni telefonla iPhone 12 Mini’ye göre 1,5 saate kadar daha fazla pil ömrü elde etmeniz gerektiğini söylüyor. Bu nedenle 13 Mini’yi eskisi kadar sık şarj etmeniz gerekmeyebilir. Bununla birlikte bu kompakt telefonun yapısı itibarıyla diğer iPhone’lardan düşük pil ömrüne sahip olduğunu da unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER