Teknoloji

iPhone 13 için Hep Açık ekran özelliğine dair yeni iddia

iphone 13

Muhtemelen iPhone 13 olarak adlandırılacak olan bu yılki Apple akıllı telefon serisinin her zaman açık ekran moduna sahip olacağı söyleniyor. Bu iddia Bloomberg’den Mark Gurman’a ait.

Teknoloji devinin geçen yıl iPhone’a yüksek yenileme hızlı ekran getirmesi bekleniyordu. Ancak pil ömrüne dair endişeler nedeniyle bu fikirden vazgeçtiği söyleniyor. Bu yıl şirket, Pro modellerinde 120 Hz ekranı mümkün kılmak için muhtemelen Samsung’un LTPO (düşük sıcaklıklı polikristal oksit) teknolojisini kullanacak.

Apple, ProMotion adını verdiği bu teknolojiyi 2017 yılında iPad Pro ile birlikte kullanmaya başlamıştı. Yenileme hızı, ekranın her saniye boyunca yeni görüntülerle güncellenme sayısıdır ve daha yüksek bir sayı daha akıcı kaydırma, daha akıcı oyun ve daha fazla yanıt vermeyi sağlar.

Statik içerik için anlamsız olduğundan ekranınızın sürekli 120 Hz’de çalıştırılması gereksiz olabilir. İşte LTPO’nun devreye girdiği yer burası oluyor. LTPO ekranları, görüntülenen içeriğe bağlı olarak yenileme hızını dinamik olarak ayarlayabilir. Bu, onları şirketlerin normalde kullandığı düşük sıcaklıklı polikristal silikon (LTPS) ince film transistör (TFT) ekranlardan daha verimli hâle getirir.

Yenileme hızı teorik olarak 1 Hz’e kadar düşebildiğinden, söylentiler LTPO’nun iPhone 13’te her zaman açık özelliğin önünü açacağını işaret ediyor. Söz konusu işlev ilk olarak Apple saatlerine Apple Watch Series 5 ile gelmişti.

Düşük yenileme hızı, ekranın düşük parlaklık seviyelerinde çalışmasına olanak tanır ve bu, ekranın tamamen etkin olmasına ihtiyaç duymadığınız zamanlarda güç tasarrufu yapmanıza yardımcı olur. Çoğu üst düzey Android telefon bu özelliğe sahip durumda ve Apple’ın iPhone’larda sunacağı özelliğin de benzer olması bekleniyor.

Bir haberde, saat ve pil durumunun her zaman açık ekran modunda her zaman görünür olacağı belirtiliyordu. Yeni bir bildirim göstermek için ekranın yalnızca bir kısmı, geçici olarak aydınlanacak.

Son haberde daha önce belirtilen birçok şey tekrarlanıyor: iPhone 13, A15 Bionic çip, daha küçük bir çentik, gelişmiş video kayıt özellikleri ve daha uzun pil ömrü ile gelecek. Ekran içi parmak izi okuyucusu bu yıl da olmayacak. Umutlar gelecek yıla taşınacak. iPhone 13 serisi muhtemelen eylül ayında tanıtılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!