Teknoloji

iPhone 12 Pro serisinin ekranı için önemli iddia

iphone 12 pro

iPhone 12 serisi hakkındaki dedikodular çok uzun süredir etrafta dolaşıyor. Bu dedikodularda telefonlarda kullanılacak ekranların özellikleri de önemli bir yer tutuyor. iPhone 12 Pro modellerinde ilk olarak iPad Pro’da kullanılan 120Hz ProMotion teknolojili ekranlara yer verileceği konuşulsa da, yeni bir iddia farklı bir durumu işaret ediyor.

Bu iddiayı gündeme getiren isim gazeteci Jon Prosser oldu. Apple’ın daha önce farklı ekranlar için Üretim Onay Testi (PVT) yaptığını belirten Prosser, 120Hz ekranın geniş ölçekli üretim onayı almadığını dile getirdi. Tecrübeli gazeteci, Apple’ın PVT’den geçirdiği diğer ekranların 120Hz teknolojisine sahip olmadığını belirtti.

Apple’ın iPhone 12 modelleri için geniş ölçekli üretime başladığını söyleyen Prosser, artık ProMotion ekran ihtimalinin oldukça düşük olduğunu ifade etti. Yine de, bu konuda Apple’ın iPhone 12 serisini resmen tanıtmasını beklemekte fayda olduğu söylenebilir.

Apple’ın iPhone 12 Pro modellerinde 120Hz ProMotion ekrana yer vermemesi ilginç bir karar olarak değerlendirilebilir. Cupertino merkezli şirket iPad Pro’da 120Hz ProMotion ekranla hem gecikmeyi azaltıyor hem de Apple Pencil’in daha iyi çalışmasını sağlıyor. Apple Pencil kısmı iPhone ile ilgili olmasa da, artık pek çok telefonda 120Hz ekrana yer verilmesi nedeniyle Apple’ın bu kararını ilginç kılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER