Teknoloji

iPhone 12 kutusundan şarj adaptörü ve kulaklık çıkmayabilir

iphone 12 maket

Apple’ın yeni iPhone serisinin kutusunun ciddi ölçüde inceltmeyi planladığı söyleniyor. Bu konuda atılması muhtemel adımlardan bazılarını ünlü analist Ming-Chi Kuo paylaştı. Kuo, Apple’ın iPhone 12 kutusunda kulaklığa yer vermeyebileceğini daha önce dile getirmişti. Tecrübeli analist, Apple’ın şarj adaptörünü de ayrıca satmaya başlayabileceğini belirtti.

Kuo’ya göre, Apple’ın bu planının altında iPhone 12’yi iPhone 11’e benzer bir fiyatla satma isteği bulunuyor. Şirketin kutudaki diğer aksesuarları çıkararak 5G bileşenlerinin maliyetini karşılamayı istediği belirtiliyor. Böylelikle iPhone 12’nin kutusunu da inceltecek olan Apple’ın nakliye maliyetlerini de azaltabileceği ifade ediliyor. Lightning kablosunun akıbeti konusunda ise henüz bir öngörü bulunmuyor.

Kuo daha önce internete sızan 20W şarj adaptörünün gerçek olduğunu düşündüğünü, ancak bu adaptörün iPhone 12’yle sunulmasını beklemediğini dile getirdi. Bu güç adaptörünün ayrıca satılacağını belirten ünlü analist, Apple’ın mevcut 5W ve 18W güç adaptörlerinin üretimini sonlandıracağını iddia etti.

Kuo’ya göre, Apple iPad serisinde ise güç adaptörünü sunmayı sürdürecek. Bu yıl çıkması beklenen 10.8 inçlik yeni iPad ve 2021’in ilk yarısında çıkacağı söylenen 8.5 inçlik yeni iPad mini’de 20W güç adaptörü kullanıcıları karşılayacak.

iPhone kullanıcılarının büyük kısmının elinde çok sayıda güç adaptörü ve kulaklık olduğu için bu aksesuarların kutudan çıkarılması pratikte büyük bir sorun yaratmayabilir. Ancak bunun kullanıcılar tarafından hoş karşılanmayacağını söylemek yanlış olmayacaktır. Apple’ın telefonla kulaklık sunmayı bırakarak AirPods satışlarını artırmayı hedeflediği iddiası şimdiden etrafta dolaşıyor.

Apple’ın iPhone 12 serisinde dört model sunması bekleniyor. Bunlardan birinin 5.4 inç ekranlı yeni ve daha küçük bir seçenek olması, iki adet 6.1 inç ve bir adet de 6.7 inçlik “Max” modelin seriyi tamamlaması öngörülüyor. Dört telefonun da OLED ekranlarla geleceği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER