Teknoloji

iPhone 12 serisinde şarj adaptörü yine değişecek

iphone 12 şarj adaptörü

Android telefonlarına baktığımızda, özellikle üst sınıf modellerin kutularına yerleştirilen şarj adaptörlerinin yüksek şarj hızlarına ulaşmalarını sağlayacak güç çıkışlarına sahip olduğunu görüyoruz. Böylelikle kapasiteleri büyüyen pilleri makul sürelerde tamamen doldurmak mümkün hâle geliyor. Apple ise uzun zaman boyunca iPhone’larında 5W şarj adaptörü sunmayı sürdürmüş, ancak geçen yıl çıkan iPhone 11 Pro ve 11 Pro Max modelleriyle birlikte kutuda 18W şarj adaptörüne yer vermişti. 5W şarj adaptörü ise iPhone 11’in kutusunda yer bulmuştu. Görünüşe göre Apple, 2020 sonbaharında çıkaracağı yeni iPhone 12 modellerinde daha yüksek kapasiteli bir şarj adaptörü kullanacak.

Bir sızıntıya göre, Apple’ın 5G destekli olacak tüm iPhone 12 ve iPhone 12 Pro serisi ürünlerinin kutusunda 20W hızlı şarj adaptörü bulunacak. Böylelikle 5W şarj adaptörünün ömrü tamamen sona ermiş olacak.

iPhone 11 Pro’nun kutusunda gelen 18W şarj adaptörüyle karşılaştırıldığında şarj hızlarındaki artış küçük boyutta kalacaktır. Ancak 5W şarj adaptörüyle gelen iPhone 11’in takipçisi için, 20W şarj adaptörü pili şarj etme süresinde hatırı sayılır bir ilerleme anlamına gelecektir.

Yukarıda fotoğrafları gösterilen yeni şarj adaptörü üzerindeki USB-C portu sayesinde USB Güç Dağıtımı standardını destekliyor. Aynı zamanda iPhone’un kutusunda USB-C – Lightning kablosu da bulunacaktır.

Daha önceki dedikoduların aksine, iPhone 12 ve iPhone 12 Pro’nun mevcut Lightning bağlantısını koruması bekleniyor. Apple’ın iPhone’da USB-C’den tamamen vazgeçmesi ve tamamen portsuz bir yapıya yönelmesi bekleniyor ve bunun da en erken gelecek yıl hayata geçebileceği öne sürülüyor.

Apple kutulara EarPods yerleştirmeyi de bırakabilir

Yeni güç adaptörü bu yıl iPhone’ların kutularının içinde göreceğimiz tek değişiklik olmayabilir. Apple’ın kablolu EarPods kulaklıkları da tamamen kaldırmayı planladığı söyleniyor.

EarPods kulaklıklar yıllardır iPhone kutularından çıkar, ancak Apple müşterilerini AirPods satın almaları için daha fazla teşvik etmek isteyebilir. Güvenilir analiz ve tahminleriyle bilinen Ming-Chi Kuo, EarPods’u kaldırmanın kablosuz kulaklıklara olan talebi anında yükseltebileceğini söylüyor.

Bu durumun avantajını sonuna kadar kullanmak isteyen Apple, yılın sonlarında AirPods için yeni bir tanıtım kampanyası da başlatabilir. Henüz detaylar bilinmiyor, ancak iPhone 12 satın alanlara özel indirimler, iPhone ve AirPods’un bir arada satıldığı paketler veya AirPods yükseltme programı gibi adımlarla karşılaşmak mümkün olabilir.

Bu hamle özellikle mevcut birinci veya ikinci nesil AirPods modellerini değiştirmek için bekleyen müşterilerin ilgisini çekebilir. Dedikodular Apple’ın AirPods 3’ü 2021’in ilk yarısında çıkarmayı planladığı ve AirPods Pro tarzında tasarım ve özelliklerle zenginleştirmek istediği yönünde yoğunlaşıyor.

iPhone 12 özellikleri ve çıkış tarihi

Bu sözü edilen önemli değişiklikler 2020’nin sonbaharında hayata geçecek gibi görünüyor. Apple normalde iPhone’larını eylül ayında tanıtır, ancak Kovid-19 kaynaklı gecikmelerin şirketi işleri en az bir ay öteleme yolunda zorladığı söyleniyor. Bu nedenle 2020 model iPhone’ların tanıtımı ve piyasaya çıkışı ekim sonlarını da bulabilir.

iPhone 12 serisinin özellikleri arasında OLED teknolojili ve çentikli ekranlar, A14 Bionic yonga set ve 5G şebeke desteği sayılıyor. Fiyatların ise şu anda satışta olan iPhone 11 ve iPhone 11 Pro modelleriyle aynı doğrultuda olmasını bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER