Teknoloji

iPad Pro 10.5 iFixit tarafından “tamiri zor” olarak tanımlandı

iPad Pro 10.5, geçtiğimiz hafta tanıtılmıştı. Apple’ın yeni tableti, geçtiğimiz yıl tanıtılan iPad Pro 9.7’nin yerini alması amacıyla tasarlandığı için doğal olarak bu modelle karşılaştırılıyor. Ancak iFixit tarafından gerçekleştirilen parçalara ayırma işlemi, yeni iPad Pro’nun 12.9 inç ekranlı versiyona daha yakın durduğunu gösteriyor. iFixit’in klasikleşmiş işlemi, 10.5 inç ekranlı iPad Pro’nun tamirinin çok kolay olmadığını da gözler önüne seriyor.

iFixit, iPad Pro 9.7’nin bileşenlerinin daha önceki iPad modellerine benzer olduğunu hatırlatıyor. 12.9 inç ekranlı iPad Pro’nun ise yeni bir bileşen dizilimiyle geldiğinin altını çiziyor. Yeni modelde 12.9 inç ekranlı versiyona benzer bir dizilimin tercih edildiğini belirten iFixit, tasarımda standart yakalamanın Apple için önemli olduğunu vurguladı.

İki iPad Pro modelinin tamiri için bilgi ve yetenek transferinin yapılabilmesi ve teknik elemanların farklı bileşen dizilimleri arasında gidip gelmekten kurtulması, iFixit’in sıraladığı kazanımlar arasında öne çıkıyor. Apple’ın iPad Pro 12.9’da yaptığı yenilikleri boyutlarını küçülterek 10.5 inç iPad Pro’ya taşıması da dikkat çekiyor. Örneğin, ekranı ana devreye bağlayan kablo artık orta bölümün altında yer alıyor. Böylelikle iPad Pro’nun kasası açılırken kabloya zarar verme ihtimali ortadan kalkıyor.

Bileşenlerin montajında çok fazla yapışkan kullanılması ise iPad Pro 10.5’in kötü yönleri arasında yer alıyor. Hoparlörleri hem vidalayan hem de yapıştıran Apple, pili çıkarmayı kolaylaştıran uçları da yeni tablete yerleştirmemiş.

iPad Pro 10.5 iFixit’ten 2 puan alabildi

Apple’ın yeni tableti, iFixit’ten tamir edilebilirliği konusunda 10 üzerinden 2 puan alabildi. Bu da tabletin kullanımının imkansız olmasa da, fazlasıyla zor olduğu anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER