Manşetler

iPad Air yenilendi, şimdi Apple M1 işlemciyle daha güçlü

ipad air 2022

Apple, iPad Pro tarzı yeni bir tasarım kazandırdıktan bir buçuk yıl sonra, iPad Air için bir yenileme yapıyor. Yeni iPad Air modeli, ilk kez Apple’ın Mac’lerinde görülen, daha hızlı bir M1 işlemci ile güncelleniyor.

iPad Air, Apple’ın tablet serisinde iPad Pro’nun altında yer alıyor ve en son 2020 sonlarında güncellenmişti. Geçen sefer Air, Pro’dan daha düşük yenileme hızına ve daha yavaş bir işlemciye sahip olan daha küçük bir ekran barındırıyordu. Ancak USB-C bağlantı noktası ve Apple’ın Magic Keyboard ve Pencil 2 desteği de dahil olmak üzere iPad Pro’nun diğer özelliklerinin çoğunu barındırıyordu. Bu da onu Pro modelinin mükemmel bir alternatifi hâline getirmişti.

ipad air

Apple’ın belirttiğine göre, iPad Air’deki M1 çip, olağanüstü güç verimliliği ve tüm gün süren pil ömrüyle en zorlu uygulamalarda ve iş akışlarında bile performansı inanılmaz derecede artırıyor.1 8 çekirdekli CPU yüzde 60’a kadar daha hızlı performans, 8 çekirdekli GPU ise önceki iPad Air modellerine göre 2 kata kadar daha hızlı grafik performansı sunuyor. 16 çekirdekli Neural Engine, CPU ve GPU ile birlikte üst düzey deneyimlere olanak veren gelişmiş yapay öğrenme (ML) işlevlerine güç sağlıyor. M1 çipin performansı, birden fazla 4K video akışını düzenlemekten grafiklerin yoğun olarak kullanıldığı oyunlar oynamaya, bir odayı 3D olarak yeniden tasarlamaya ve daha gerçekçi artırılmış gerçeklik (AR) deneyimlerine kadar, kullanıcılara iPad Air ile her zamankinden çok daha fazlasını yapma imkanı tanıyor.

ipad air 2022 özellikleri

Ana Sahne özellikli Ultra Geniş 12 MP ön kamera, kullanıcılar hareket ettikçe süjeyi kadrajda tutmak için otomatik olarak pan yapıyor. Kamera kadraja giren diğer kişileri de algılıyor ve yumuşak bir şekilde görüntüyü uzaklaştırarak herkesin sohbete katılmasına imkan veriyor. Böylece, ister sevdiklerinizle hasret gideriyor ister uzaktan eğitim alıyor olun, Ana Sahne özelliği bağlanmayı hiç olmadığı kadar keyifli hale getiriyor. Ana Sahne özelliğinin iPad Air’e eklenmesiyle, bu büyüleyici deneyim şimdi tüm iPad modellerinde sunuluyor.

iPad Air’in arkasındaki 12 MP Geniş kamera ise, kullanıcıların net fotoğraflar ve 4K kalitesinde videolar çekmelerini, belge taramalarını ve muhteşem AR deneyimleri yaşamalarını sağlıyor. Fotoğraf ve video kaydı, düzenleme ve paylaşma için uçtan uca çözüm sunan iPad Air, inanılmaz derecede çok yönlü ve son derece taşınabilir bir mobil stüdyo.

ipad air

Kablosuz bağlantı desteği, müşterilerin hareket halindeyken iPad Air ile daha da fazlasını yapmalarına olanak tanıyor. iPad Air, 5G ile ideal koşullarda 3.5 Gbps’ye varan en yüksek hızlara ulaşabiliyor. iPad Air, eSIM ve Wi-Fi 6 desteği de sunuyor. Böylece bağlanmaya ihtiyaç duyduklarında kullanıcılara dosyalara erişmekten veri yedeklemeye, iş arkadaşlarıyla iletişim kurmaya veya SharePlay kullanarak aileleri ve arkadaşlarıyla film izlemeye kadar büyük bir esneklik sunuyor.

Bir önceki nesle göre şimdi 2 kata kadar daha hızlı olan USB-C bağlantı noktası, 10 Gbps’ye kadar veri aktarımı yapabiliyor. Bu sayede büyük fotoğraf ve videolar daha da hızlı bir şekilde içe aktarılabiliyor. Bağlantı noktası iPad Air’i kameraların, harici depolama aygıtlarının ve 6K’ya kadar çözünürlüğe sahip ekranların içinde bulunduğu çok geniş bir USB-C aksesuarları ekosistemine bağlıyor.

ipad air 2022

iPad Air, 3,8 milyon pikselin yanı sıra 500 nit parlaklık, tam laminasyon, P3 geniş renk yelpazesi, True Tone ve yansıma önleyici ekran kaplaması gibi gelişmiş teknolojilerle etkileyici bir görsel deneyim sunan 10.9 inç Liquid Retina ekrana sahip. iPad Air’deki Liquid Retina ekran ile birlikte yatay modda stereo ses sunan hoparlörler, olağanüstü bir film izleme deneyimi için geniş stereo ses sağlıyor. Üst düğmede yerleşik olarak bulunan Touch ID özelliği iPad Air’in kilidini açmak, uygulamalara giriş yapmak veya Apple Pay’i kullanmak için kullanıcıların yakından tanıdığı ve çok sevdiği kullanım kolaylığını ve güvenli kimlik doğrulama imkanını sunuyor.

Apple Pencil (2. nesil) sayesinde iPad Air kullanıcıların her yere beraberlerinde götürebilecekleri dijital bir günlüğe ve eskiz defterine dönüşüyor. Kablosuz şarj ve eşleştirme özelliğine sahip Apple Pencil, sunduğu mükemmel piksel hassasiyeti ve algılanması neredeyse imkansız gecikme süresiyle, yazı yazma deneyimini kalem ve kağıt kullanarak yazmak kadar kolay ve doğal hale getiriyor.

ipad air

Yeni iPad Air, askı modeli tasarımı ve yerleşik trackpad’i ile en iyi yazma deneyimini sunan Magic Keyboard’un yanı sıra Smart Keyboard Folio ve Smart Folio ile de uyumlu. Smart Keyboard Folio ince tasarımıyla rahat bir yazma deneyimi sağlıyor; Smart Folio kılıflar ise siyah, beyaz, elektrik turuncusu, koyu kiraz, İngiliz lavantası ve okyanus mavisi renk seçenekleriyle yeni iPad Air’in renklerini tamamlıyor.

Yeni iPad Air, 11 Mart Cuma gününden itibaren ABD dahil 29 ülke ve bölgede apple.com/tr/store ve Apple Store uygulamasından sipariş edilebilecek, 18 Mart Cuma gününden itibaren de satışa sunulacak.

iPad Air Türkiye fiyatı

iPad Air’in Wi-Fi modelleri 10.699 TL , Wi-Fi + Cellular modelleri ise 13.299 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Yeni iPad Air, 64 GB ve 256 GB yapılandırma seçeneği ve uzay grisi, yıldız ışığı, pembe, mor ve mavi renk seçenekleriyle geliyor.

İLGİLİ HABERLER