Manşetler

Apple iOS 9 ve watchOS 2.0 için yeni beta sürümleri yayınladı

iphone-6-apple-watch-070815

Apple iPhone ve iPad için iOS 9 beta 5 ve iOS 9 Public Beta 3, Apple Watch için de watchOS 2 beta 5 sürümlerini yayınladı. Bu iki mobil platformun final sürümleri önümüzdeki sonbaharda yayınlanacak.

Yeni beta sürümlerine erişmek için Apple geliştirici hesabına veya beta program üyeliğine ihtiyacınız var. iPhone’da Wi-Fi Telefon Görüşmeleri özelliğinin daha fazla mobil operatör tarafından desteklenmesi, Wi-Fi ve hücresel veri bağlantısı arasında akıllı değişim ile daha hızlı internette gezinme imkanı; Apple Watch’da ise yeni Time-Lapse saat yüzü yenilikler arasında bulunuyor.

WWDC 2015’te duyurusu gerçekleştirilen iOS 9’da Apple Habeler gibi yeni uygulamalar, aynı zamanda Siri ve Spotlight uygulaması için yeni işlevler sunuluyor. Beta 5’in en dikkat çekici özellikleri ise Wi-Fi Telefon desteği ve Wi-Fi Yardım özelliği oldu.

 

 

Wi-Fi Telefon desteğinin çalışması için uyumlu bir mobil operatör gerekiyor. Ancak Türkiye’de henüz bu özelliği sunan bir mobil operatör bulunmadığı için iOS 9’un bu işlevi pek kullanışlı görünmüyor.

Wi-Fi Yardım ise Wi-Fi bağlantısının zayıf olduğu ve hızlı internet erişimi sunmadığı durumlarda otomatik olarak hücresel veri bağlantısına geçilmesini sağlıyor.

Apple Watch’a gelecek olan watchOS 2.0 sürümün en fazla merak edilen özelliği doğal uygulama desteği olacak. Ancak daha birçok yenilik var ve gelen son watchOS 2.0 sürümüyle birlikte bunlardan bir tanesi de geliyor.

Yeni Eyfel Kulesi Time-Lapse saat yüzü daha önceki beta sürümlerinde gelen diğer saat yüzleri arasına katılıyor. Buna ek olarak Müzik uygulaması için Hızlı Çal butonu ekleniyor, eşleştirilen iPhone’da bulunan çalma listesindeki şarkılar karıştırılıyor ve tek bir tıklatmayla şarkılar çalınmaya başlanıyor.

iOS 9 beta 5 ve watchOS 2.0 beta sürümlerini kayıtlı Apple geliştiricileri, iOS 9 Public Beta 3’ü ise Apple Beta Yazılım Programına kayıtlı kullanıcılar indirebilirler. Güncellemelere Yazılım Güncelleme bölümünden erişilebiliyor ve kablosuz bağlantı üzerinden güncelleme işlemi yapılabiliyor.

 

 

 

İLGİLİ HABERLER