Manşetler

iOS 17 beta sürümünün kapıları artık daha geniş kitlelere açık

ios 17 beta

Apple’ın heyecanla beklenen yeni işletim sistemi iOS 17‘yi, watchOS 10‘u veya macOS Sonoma‘yı şimdiden denemek istiyorsanız, artık bunun için Apple’ın geliştirici programına üye olmak zorunda değilsiniz. Apple’ın geliştirici web sitesinde belirtildiği üzere, geliştirici beta sürümlerini denemek için artık sadece bir Apple kimliğine ihtiyacınız var.

iOS 17 Beta’yı Nasıl Yüklerim?

Geliştirici betaların cihazınızda kurulup kurulamayacağını görmek için cihazınızın yazılım güncelleme bölümüne gidin. iPhone 14 Pro’mda Ayarlar’ı açtım, ardından Genel > Yazılım Güncelleme > Beta Güncellemeleri > iOS 17 Developer Beta‘ya tıkladım ve buradan beta sürümünü indirip yüklemek için bir seçeneğim oldu. Apple Watch, MacBook Pro ve Apple TV cihazlarımın ayarlarına girerek bu cihazlara da en son geliştirici beta sürümlerini kurma seçeneklerini buldum.

Ancak, geliştirici betaları yükleyebilmeniz demek, yüklemeniz gerektiği anlamına gelmiyor. Bu sürümler daha yeni dağıtıma çıktı, bu nedenle bozuk uygulamalar, büyük hatalar veya anormal derecede hızlı pil tüketimi gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden, bu sürümleri günlük kullanılan bir cihaza kurmanızı tavsiye etmiyoruz. En son ve en büyük yenilikleri denemek isteyen çoğu kişi için, Apple’ın temmuz ayında yayınlanacağını söylediği genel beta sürümlerinin yayınlanmasını beklemeyi öneriyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER