Teknoloji

iOS 17.1 hücresel veri üzerinden AirDrop aktarımını mümkün kılıyor

ios 17.2.1

Apple, kullanıcıların beklediği bir dizi yeni özellikle birlikte iOS 17.1 güncellemesini dün akşam itibarıyla yayınladı. Bu güncelleme ile birlikte, AirDrop paylaşımı ve Apple Music’te yapılan güncellemeler dikkat çekiyor. En önemli değişiklikden biri, Wi-Fi menzilinden çıktığınızda bile AirDrop’u kullanabilme yeteneği oluyor.

AirDrop ile hücresel veri üzerinden dosya aktarımı

AirDrop, içerik paylaşırken iki Apple cihazı arasında güvenli bir bağlantı oluşturmak için Bluetooth ve Wi-Fi teknolojilerini kullanır. iOS 17.1 güncellemesi ile birlikte, bir dosya aktarımına aynı odadayken başlayabilir ve ardından mekânı terk etmek durumunda kalsanız bile aktarımı hücresel veri üzerinden sürdürebilirsiniz.

Bu özellik, bir arkadaşınıza bir grup fotoğraf ve video göndermeniz gerektiğinde, ancak ayrılmanız gerektiğinde oldukça faydalıdır. Daha önce, sadece birkaç fotoğraf aktarabilir ve ardından iMessage, WhatsApp, e-posta veya diğer yöntemleri kullanarak diğer fotoğrafları göndermek zorunda kalırdınız.

Mobil veri tasarrufu yapmak istiyorsanız, bu seçeneği Ayarlar > Genel > AirDrop > Kapsama Alanı Dışındayken yolunu izleyerek kapatabilirsiniz.

iOS 17.1 ile gelen diğer yenilikler

iOS 17.1 kullanıcıları artık şarkıları, albümleri, çalma listelerini ve sanatçıları Apple Music kütüphanesine favori butonuna tıklayarak ekleyebilir. Apple Music, favorileri müzik önerilerini iyileştirmek için kullanacak. Bir parçayı kütüphanenize eklemek için “Şimdi Çalınıyor” araç takımındaki yıldız simgesine tıklamanız yeterli. Bu, daha önce daha fazla şarkı önermek için bir sinyal olarak kullanılan kafa karıştırıcı “kalp” simgesini ortadan kaldırıyor.

iOS 17.1 ile birlikte, kullanıcılar artık NameDrop kullanarak iletişim bilgilerini bir iPhone’dan en son işletim sistemlerini çalıştıran bir Apple Watch’a aktarabilir. Bu özellik daha önce sadece iPhone’lara özgüydü. Ayrıca, fenerin aktif olup olmadığını kullanıcıya belirtmek için yeni bir Dynamic Island simgesi bulunuyor.

Güncellemeyi yüklemek için Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme yolunu izleyin ve talimatları takip edin.

Apple aynı zamanda, farklı uygulamalarda hareket tabanlı etkileşimleri etkinleştiren Çift Dokunuş özelliği ile watchOS 10.1’i de yayınladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER