Teknoloji

Apple Watch’a ‘Çift Dokunuş’ özelliğini getiren watchOS 10.1 güncellemesi dağıtıma çıktı

watchos 10.1

Apple’ın en yeni saat işletim sistemi güncellemesi watchOS 10.1, iOS 17.1 ile aynı zamanda yayınlandı. Bu yeni sürüm, kullanıcılarına beklenen Çift Dokunuş özelliğini getirerek Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2’yi bir adım öteye taşıyor. Bu özellik, eylül ayındaki tanıtımda Apple tarafından ilk kez duyurulmuştu, ancak çıkışı bu güncellemeye bırakılmıştı.

Çift Dokunuş, saatinizi dokunmatik ekran veya Digital Crown’a dokunmadan kontrol etme imkanı sunuyor. Örneğin, Apple Watch’unuzu sol bileğinizde taşıyorsunuz ve sağ elinizle alışveriş torbalarını taşıyorsunuz. Cevap vermek veya bir çağrıyı sonlandırmak, dinlediğinizi duraklatmak gibi işlemleri yapmak için sol başparmağınızı ve işaret parmağınızı iki kez bir araya getirmeniz yeterli olacaktır.

Çift Dokunuş’un Apple Watch kullanımını kolaylaştırdığı diğer yerler

Ayrıca Çift Dokunuş’u aktif saat kadranındayken Akıllı Gruplama araç takımı sayfasını açma, alarmları erteleme veya zamanlayıcıları başlatma veya durdurma gibi şeyler yapmak için de kullanabilirsiniz.

Apple CEO’su Tim Cook da, X’te yayınladığı gönderisinde Apple Watch Series 9 ve Watch Ultra 2’ye gelen Çift Dokunuş özelliğine vurgu yaptı:

Belirtmekte fayda var ki Çift Dokunuş, 2021’de Apple Watch cihazlara eklenen erişilebilirlik odaklı Assistive Touch özelliğinin devamı niteliğinde. Bu özellik, çeşitli hareketlilik ihtiyaçları olan kişilerin saatlerini el hareketleriyle daha kolay kullanmalarına yardımcı olmak üzere tasarlanmıştı.

watchOS 10.1 güncellemesi nasıl yüklenir?

Eğer Apple Watch’unuz otomatik güncellemeler için ayarlandıysa, cihazınızın watchOS 10.1’i yüklemesini bekleyebilirsiniz. Manüel olarak güncellemeyi daha erken indirmek ve Çift Dokunuş özelliğini denemek isterseniz, bunu yapmanın birkaç yolu mevcuttur.

iPhone’unuzda, Apple Watch uygulamasını açın. Saatim sekmesine dokunun, ardından Genel > Yazılım Güncelleme‘ye gidin. Kurulum süreci sırasında iPhone veya Watch şifrenizi girmeniz gerekebilir.

Apple Watch’unuzda watchOS’u doğrudan güncellemek için öncelikle bir Wi-Fi ağına bağlı olduğunuzdan emin olmanız gerekiyor. Ayarlar uygulamasını açın, ardından Genel > Yazılım Güncelleme > Yükle‘ye dokunun. En son istem, indirmeye hazır yeni bir yazılım güncellemesi olduğunda kullanılabilir olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER