Manşetler

iOS 17.1 AirDrop, Apple Music yenilikleri ve daha fazlası ile geldi

ios 17.1

Apple, iPhone işletim sisteminin en son sürümü olan iOS 17.1’i resmen yayımladı. Bu küçük güncelleme, iOS 17‘nin geçen ayki çıkışının ardından gelirken, özellikle iPhone 12’nin Fransa’daki idari sorunlarına bir çözüm getiriyor.

iPhone 15 Pro için yaklaşık 1.5 GB’lık büyüklüğe sahip olan iOS 17’nin sürüm notlarında “Bu güncelleme, AirDrop kapsama alanının dışına çıktığınızda AirDrop aktarımlarının internet üzerinden sürdürülebilmesi özelliğini sunar. Bu sürüm, Bekleme Modu ve Apple Music ile ilgili iyileştirmelerin yanı sıra iPhone’unuz için başka özellikler, hata düzeltmeleri ve güvenlik güncellemeleri de içerir.” ifadesi yer alıyor.

iOS 17.1 yenilikleri

iOS 17.1 ile birlikte, en büyük yeni özelliklerden biri kesinlikle AirDrop transferlerinin, iki bağlı cihaz Wi-Fi menzilinin dışına çıktıktan sonra hücresel bağlantı üzerinden devam edebilmesi oldu. Apple, bu özelliği haziran ayındaki WWDC 2023 geliştirici konferansında duyurmuş, ancak bu özellik ana iOS 17 sürümü için zamanında gelmemişti.

iOS 17.1’in beta sürümlerinde gösterildiği üzere, güncelleme birkaç küçük düzenleme ve eklemeyi de içeriyor. Apple Music için yeni bir Favoriler özelliği getiriliyor ki bu, şarkıları, albümleri, çalma listelerini ve sanatçıları kütüphanenize eklemenize ve müzik zevklerinizi uygulamanın öneri algoritmalarına iletmek için kullanılıyor.

Bekleme Modu özelliği için ayarlar menüsü, telefonun ekranının bu akıllı ekran modunda kullanılırken ne zaman kapandığını kontrol etmeniz için düzenlendi.

iOS 17.1 ile bölgesel bazı eklemeler de yapıldı. Birleşik Krallık’taki kullanıcılar, desteklenen hesaplar için Apple Wallet uygulamasında banka bakiyelerini görebilirler. Bu, ülkenin Open Banking API’si ile bir entegrasyon sayesinde mümkün hale getiriliyor. Aynı zamanda bu güncelleme, Fransa’da cihazın radyasyon maruziyet sınırlarını aştığı için geçici olarak satışının yasaklanmasına neden olan iPhone 12’nin sorunlarını çözmeyi amaçlıyor.

Diğer düzenlemeler arasında, Dynamic Island’da (ikon daha önce iPhone 15 Pro ile mevcuttu fakat şimdi tüm Dynamic Island donanımlı cihazlara geliyor) el feneri göstergesinin genişletilmiş kullanılabilirliği ve Photo Shuffle için belirli bir albüm seçme yeteneği yer alıyor.

iOS 17.1 güncellemesi nasıl indirilir?

Güncellemeyi indirmek için Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme‘ye gidin ve iOS 17.1’i yüklemek için talimatları takip edin. iOS yazılım güncellemeleri genellikle hemen herkese sunulmaz, bu yüzden indirebilmeniz için bir süre beklemeniz gerekebilir. Güncelleme mevcut olduğunda Ayarlar uygulamasında bir bildirim simgesi görünecektir.

iOS 17.1, bu yılın iPhone 15 Pro ve Pro Max modelleri de dahil olmak üzere birçok yeniliği ve düzenlemeyi kullanıcılara sunuyor. Apple, güncellemenin beta sürümünü geçen ay sonunda kullanıma sunmuştu ve bu süre zarfında en büyük yeni özellik, AirDrop transferlerinin hücresel bağlantı üzerinden devam edebilmesi olmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER