Teknoloji

iOS 16 ile gelecek düzenlenebilir iMessage mesajları eski iPhone’larda iyi görünmeyebilir

ios 16 apple imessage

Mesajları düzenleme ve göndermeyi iptal etme özellikleri, bu ayın başlarında duyurulan iOS 16’nın öne çıkan özellikleri arasında yer alıyordu. Ancak Apple’ın yazılımının en son sürümünü kullanmayan birine mesaj gönderiyorsanız, bu işlevler iyi çalışmayabilir.

En yeni iOS 16 geliştirici beta sürümü, iOS 16 yüklü olmayan iPhone’larda yeni düzenlenebilir iMessage’ların alınmasına izin vermek için karmaşık bir geçici çözüm içeriyor. Bu, daha eski bir iPhone veya Android kullanan bir iMessage grup sohbetindeki herkes için can sıkıcı olabilir.

iOS 16’nın ikinci beta sürümünü çalıştıran biri, yalnızca bir mesajın düzenlenmiş sürümünü görmek yerine, yazılımın daha eski bir sürümüne sahip bir cihaza gönderilen bir iMessage’ı düzenlemeye çalışırsa, düzenlemeyi ikinci bir metin olarak alıyor ve “Düzenlendi” şeklinde bir ibareyle gösteriliyor. iOS 16’nın önceki geliştirici sürümü, iOS 16 olmayan bir cihaza gönderilen bir mesajı düzenlemeye çalışırken hiçbir şey göndermiyordu. Ancak yeni yaklaşım, birden fazla mesaj görecek olan alıcı için oldukça dağınık görünüyor. 9to5Mac, Apple yazılımının, düzenlenmiş bir sürüm gönderildikten sonra orijinal mesajı otomatik olarak silemediğini bildiriyor.

Çoğu iPhone sahibi için, iOS 16’nın 2017’de çıkmış olan iPhone 8’ine kadar giden cihazlara kadar mevcut olacağı ve Apple’ın yazılımının yeni sürümlerini kullanıma sunma konusunda çok hızlı olduğu dikkate alındığında, bu sorunun uzun süre devam etmesi pek olası değildir. Ancak, Mesajlar içinde grup sohbetlerinde yer alan Android kullanıcıları veya hâlâ 2017 öncesi iPhone kullanan herkes için bu durum yine de can sıkıcı olabilir. Bununla birlikte, düzenlenmemiş bir mesajı görüntüleyebilmenin avantajları da olacaktır.

Bu, iOS ve Android arasında gönderildiğinde emoji yanıtlarının (diğer bir deyişle “tapback’lerin”) ele alınmasına benzer bir karışıklık gibi görünüyor. Ancak burada, Google’ın iOS’ten gönderilen yanıtları doğru şekilde ayrıştırmak için mesajlaşma uygulamasını güncellemesiyle ve Apple’ın iOS 16 ile benzer bir güncellemeyi planlamasıyla, sorun çözüme kavuşuyor gibi görünüyor. En sonunda düzenlenebilir iMessage mesajları için de benzer bir çözümün ortaya çıkacağını tahmin ediyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER