Teknoloji

Android Mesajlar iOS mesaj tepkilerini düzgün şekilde gösteriyor

android mesajlar

Google, Android mesajlaşma uygulamasının iOS Mesajlar uygulamasından gönderilen emoji tepkilerini, doğru şekilde yorumlamasına olanak tanıyan yeni bir Google Mesajlar özelliğini beta kullanıcılarına yaygın olarak sunuyor. Droid-Life’a göre, bu özellik, uygulamanın 202120121_02_RC00 sürümünde aktif görünüyor, ancak her kullanıcı için geçerli değil. The Verge sitesi, denediği her telefonda çalışmasa da bir Oppo Find X3 Pro üzerinde çalıştırmayı başardığını belirtiyor.

Bu özellik, iPhone ve Android kullanıcıları arasındaki SMS sohbetlerini etkileyebilecek ve uzun süredir devam eden bir sorunu düzeltiyor. Bir iPhone kullanıcısı bir Android mesajına emoji ile tepki verdiğinde, Android kullanıcısı genellikle bu tepkinin tamamen ayrı bir metin mesajı olarak gönderildiğini görür ve bu da kafa karışıklığına ve birçok gereksiz dağınıklığa neden oluyor.

android mesajlar
Görsel: The Verge

Örneğin, önceden yukarıdaki örnekte görülen beğenmeme emojisi, Android kullanıcıları için ayrı bir metin mesajıyla temsil ediliyordu ve bir kullanıcının “Kabul ediyor musunuz?” sorusuna “beğenmediği” şeklinde bir cevap dönmüş izlenimini uyandırıyordu. Yeni beta uygulaması artık her iki işletim sisteminde de emoji tepkilerini aynı şekilde ele alıyor.

9to5Google sitesinin belirttiği gibi, her bir işletim sisteminde reaksiyonların nasıl temsil edildiği arasında hâlâ tutarsızlıklar var. Beğenme ve beğenmeme tepkileri her iki platformda da benzer, ancak iOS’in “haha” tepkisi Android’de “sevinç gözyaşlarıyla dolu yüze”, “kalp” ise “kalp gözlü gülen yüze” dönüşüyor. “Ünlem işaretleri”, “ağız açık yüz” olurken; “soru işareti”, “düşünen yüz” hâline geliyor. Bunlar küçük farklılıklar, ancak bir reaksiyonun anlamının yorumlanmasında önemli ölçüde farklılıklara yol açabilir.

Yeni gelen “iPhone tepkilerini emoji olarak göster” özelliği, beta Google Mesajlar uygulamasında, Ayarlar altındaki Gelişmiş menüsünde varsayılan olarak etkinleştirilmiş durumda bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER