Teknoloji

iOS 15 uygulama içi satın alımlara gelişmiş destek getiriyor

ios 15

iOS 15, iPadOS 15 ve watchOS 8’i dağıtıma çıkaran Apple, aynı zamanda StoreKit 2’yi duyurdu. Uygulama içi satın alımlar ve abonelikler için bir API seti olan StoreKit 2’yle geliştiricilere Swift tabanlı yeni araçlar sunuluyor. Böylelikle geliştiriciler uygulama içi satın almaları daha iyi takip edebilecek ve destekleyebilecek. StoreKit 2 sayesinde RevenueCat gibi üçüncü taraf çözümlere ihtiyaç ortadan kalkıyor.

StoreKit 2 ile sunulan API’lar ürün yetkilendirmelerini ve teklif uygunluklarını değerlendirmeye yardımcı olacak. Kullanıcıların satın alma geçmişleri hızlı şekilde görülebilecek ve aboneliğin son durumu tek bir hareketle kontrol edilebilecek. En önemlisi kullanıcılara uygulama içinden abonelik yönetimi ve iade talebi imkanı verilecek.

AppStore sunucu API’ını ve App Store sunucu bildirimlerini de güncelleyen Apple, geliştiricilerin aboneliklerin bitiş tarihini kontrol edebilecek. Böylelikle abonelere ücretsiz veya avantajlı uzatma gibi fırsatlar sunulabilecek.

StoreKit 2 özellikleri sadece iOS 15 yüklü yeni cihazlarda çalışacak. Bu değişiklikler sayesinde uygulama içi satın alımların ardından geleneksel tarzda müşteri desteği sunmak kolaylaşacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER