Teknoloji

iOS 15 AirPods Pro’yu Bul özelliği olmadan çıkacak

ios 15
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple yıllardır çok basit de olsa AirPods kulaklığı bulmaya yardımcı bir özellik sunuyor. Bu özellik sadece cihazlar telefona Bluetooth mesafesi kadar yakınsa işliyor. Diğer türlü sadece kulaklığın cihazlardan birine bağlandığı son yer ve zaman görünüyor. Ancak Apple iOS 15 ile birlikte AirPods Pro ve Max sahipleri için bu durumu değiştirecek.

iOS 15’le birlikte AirPods Pro ve Max’lerin kesin konumları telefona veya tablete bağlı olmasalar bile gösterilecek. Bunun için AirPods doğrudan kullanıcının Apple ID’sine bağlanacak. Kayıp AirPods kulaklıklar sahiplerine konum göndermeye devam edecek. Kulaklık başka bir cihaza bağlansa bile bu gönderim sürecek.

Söz konusu özellik Apple’ın iOS 15 için hazırladığı internet sayfasında da anlatılıyor. Ancak ilgili paragrafın sonunda göze bir yıldız işareti (*) çarpıyor. İlgili dipnota bakıldığında ise AirPods Pro ve Max sahiplerini ilgilendiren bu özelliğin sonbahar içinde kullanıcılarla buluşacağı belirtiliyor.

iOS 15’le sunulacak bazı başka özellikler de rötarlı şekilde kullanıcılarla buluşacak. Bunlar arasında öne çıkan SharePlay oluyor. Apple Wallet içinde kimlik kartlarının gösterimi de çıkışı gecikecek özellikler arasında yer alıyor.

iOS 15 bugün itibarıyla dağıtıma çıkacak.

İLGİLİ HABERLER