Manşetler

Apple pilin çabuk tükenmesi sorununa çözüm getiren iOS 15.4.1’i yayınladı

ios 15.4 public beta nasıl indirilir yüklenir

Apple, iOS 15.4.1 güncellemesini yayınladı. Şirket, bazı erişilebilirlik hatalarını düzelten, güvenliği artıran ve iOS 15.4‘e güncellendikten sonra bazı kişilerin telefonlarını ve tabletlerini etkileyen pilin beklenenden çabuk bitmesi hatasını düzelten bir güncelleme olan iOS ve iPadOS 15.4.1 ara güncellemelerini dağıtıma çıkardı.

Sorunun ne kadar yaygın olduğu belli değil, ancak bu ayın başlarında Apple Destek Twitter hesabı, pilin çabuk bitmesinden şikayet eden müşterilere “uygulamalarınızın ve özelliklerinizin bir güncellemeden 48 saat sonrasına kadar yeniden ayarlanmasının normal olduğunu” söylemişti. Yine de, güncelleme yayınlandıktan iki hafta sonra bile, pil ömrünün zayıf olduğunu bildiren son yorumları görmek zor olmamıştı. Güncellemenin bunları çözeceğini umuyoruz.

iOS 15.4, yüz maskesi takarken Face ID’yi kullanabilmek için gerçekten kullanışlı bir güncelleme getiriyor. Bu nedenle, insanların pil sorunları korkusuyla güncelleme yapmak istememeleri çok yazık olurdu.

Pil ömrü konusunda sıkıntınız olmasa bile, yine de bir süre bekledikten sonra bu güncellemeye geçmeye değer olabilir. Apple, iOS 15.4.1’in ve yine yeni dağıtıma çıkan macOS Monterey 12.3.1’in, kötüye kullanılabileceği konusunda dikkat çektiği çeşitli sorunlar için güvenlik düzeltmeleri içerdiğini söylüyor. Bu tür uyarılar Apple’ın güvenlik bültenlerinde son zamanlarda daha sık görünüyor. Bu nedenle, cihazlarınızın işletim sistemlerinin en son sürümünü çalıştırdığından emin olmak her zamankinden daha önemli görünüyor.

Bu arada, Apple’ın sürüm notlarında iOS 15.4.1 için aşağıdaki hata düzeltmelerinin geldiği belirtiliyor:

  • iOS 15.4’e güncelledikten sonra pilin beklenenden daha çabuk bitmesi
  • Braille aygıtlarının, metinlerde dolaşırken veya bir uyarı görüntülerken yanıt vermemeye başlaması
  • Made for iPhone işitme cihazlarının bazı üçüncü parti uygulamalarla bağlantılarının kesilmesi

iPhone’unuzu güncellemek için Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme yolunu takip edin. Mac’i güncellemek için Sistem Tercihleri > Yazılım Güncelleme yolunu izleyin.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER