Manşetler

iOS 15.4 yayınlandı: Maskeli Face ID desteği, yeni emojiler

ios 15.4

Apple’ın iPhone’lar için hazırladığı en yeni işletim sistemi sürümü iOS 15.4 yayınlandı. Mevcut kullanıcıların erişimine açılan güncelleme, önümüzdeki cuma piyasaya çıkacak yeni iPhone SE ve yeşil renkli iPhone 13’lerde yüklü olarak gelecek.

Güncellemeyle birlikte Face ID’yi maske takarken kullanmak mümkün olacak. Buna ek olarak, yeni emojiler de güncellemenin getirdikleri arasında yer alıyor. Apple yeni iOS sürümüyle birlikte iPadOS 15.4 ve macOS 12.3 güncellemelerini de yayınladı. Bu güncellemeler, Apple’ın yeni Evrensel Kontrol özelliğini de kullanıma açıyor.

Evrensel Kontrol ile bir Mac’in klavye ve faresini iPad’i kablosuz şekilde yönetmek amacıyla kullanmak mümkün hâle geliyor. Tabletteki dosyaları sürükleyerek bilgisayara bırakabilmek de Evrensel Kontrol ile sunulanlar arasında yer alıyor. Evrensel Kontrol’ü kullanmak için bilgisayarda macOS Monterey 12.3’ün, iPad’de ise iPadOS 15.4’ün yüklü olması gerekiyor.

Apple’ın maske dostu yeni Face ID uygulamasının nasıl çalıştığını daha önce bir videoyla göstermiştik. Söz konusu videoyu hemen yukarıda izleyebilirsiniz. Ağız ve burun maskeyle kapalıyken bile makul şekilde çalışan Face ID; işin içine gözlük, güneş gözlüğü ve şapka girince biraz şaşırabiliyor. Apple bu yeni özelliğin Face ID’nin çalışmasını etkileyebileceği konusunda kullanıcıları uyarıyor.

AirTag’in kötü niyetli kişiler tarafından takibini zorlaştıran Apple, Siri için daha doğal ve cinsiyetsiz bir ses seçeneği de sunuyor. iPhone’ların temassız ödeme terminali olarak kullanımını mümkün hâle gelmesi de güncellemeyle sunulan bir diğer yenilik oluyor.

iOS 15.4, iOS 15 ile uyumlu tüm cihazlara yüklenebiliyor. Bu da iPhone 6s ve sonrasında çıkan tüm iPhone’larda güncellemenin kullanılabileceği anlamına geliyor. iPadOS 15.4 ise tüm iPad Pro’lara, ikinci nesil ve daha sonra çıkan iPad Air’lere, dördüncü nesil iPad mini ve sonrasında çıkan modellere, beşinci nesil ve üstü iPad’lere yüklenebiliyor.

macOS Monterey 12.3 güncellemesinin yüklenebileceği bilgisayarlar ise şu şekilde sıralanıyor: iMac (Late 2015 ve sonrası), iMac Pro (2017 ve sonrası), Mac mini (Late 2014 ve sonrası), Mac Pro (Late 2013 ve sonrası), Mac mini (Late 2014 ve sonrası), MacBook Pro (Early 2015 ve sonrası), MacBook Air (Early 2015 ve sonrası) MacBook (Early 2016 ve sonrası).

İLGİLİ HABERLER